Nieuws  
 

Internationaal automotive softwarebedrijf Renovo en BlackBerry QNX, onderdeel van BlackBerry Limited gaan een samenwerking aan waarin ze belangrijke beveiligings- en databeheeroplossingen aanbieden. Deze oplossingen zijn bedoeld voor de nieuwste verbonden en zelfrijdende voertuigen.

Als onderdeel van de samenwerking integreert BlackBerry’s QNX ISO 26262-beveiligingsgecertificeerde real time operating system (RTOS) met Insight, het prijswinnende en intelligente automotive dataplatform van Renovo. Dit systeem versnelt de ontwikkelingscycli, verbetert de productprestaties en verlaagt de operationele kosten voor R&D en productie.

De samenwerking tussen BlackBerry QNX en Renovo levert een innovatief Advanced Driver-Assistance System (ADAS) en zelfrijdende voertuigen (AV) ontwikkelingsplatform. Hierin worden meer dan 45 jaar ervaring en diepgaande kennis van ingebedde systemen, schaalbare softwareplatforms en missiekritieke beveiligingssystemen gecombineerd. De bedrijven onthullen een aantal nieuwe, gezamenlijk gecreëerde, functies tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2020.

De BlackBerry QNX-technologie is tegenwoordig ingebed in 150 miljoen auto's, waaronder veel van de autonome testauto’s van Renovo. De integratie met het platform van Renovo is een belangrijke stap in het creëren van veilige, betrouwbare boordsystemen met een duidelijk veiligheidscertificaat. De integratie brengt de BlackBerry QNX RTOS ook naar het Renovo-platform buiten het voertuig door middel van edge computing. Door samen te werken, hopen Renovo en BlackBerry QNX de ontwikkeling en implementatie van deze functies over de hele wereld te versnellen.

Plaats op:
Datum: 6 januari 2020
Bron: BlackBerry
Gerelateerde artikelen  
04-01-2018 Nieuws BlackBerry en Baidu willen ontwikkeling zelfrijdende voertuigen versnellen
25-06-2018 Nieuws BlackBerry maakt veilig gebruik van BYTON’s in-car tools mogelijk
08-11-2019 Nieuws Hyundai Autron start samenwerking met BlackBerry QNX
08-06-2017 Nieuws Betere beveiliging van BlackBerry voor connected voertuigen
09-01-2020 Nieuws BlackBerry presenteert AI-gebaseerde automotive-oplossing
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.