Nieuws  
 

Damon Motorcycles kondigt vandaag aan dat hun CoPilot geavanceerde waarschuwingssysteem wordt aangedreven door BlackBerry QNXtechnologie. Deze technologie wordt toegepast in de volledige reeks geavanceerde elektrische motoren. Als onderdeel van de overeenkomst heeft Damon Motorcycles een licentie verleend voor BlackBerry QNX-technologie, inclusief zijn real time besturingssysteem, om te dienen als de veilige basis voor het Damon CoPilot waarschuwingssysteem in hun nieuwste elektrische motor.

Damon Motorcycles onthult deze vernieuwende, limited edition Hypersport Pro superbike op 7 januari tijdens CES 2020 om 10.00 uur plaatselijke tijd. Op de stand van BlackBerry kunnen bezoekers Damon’s vooruitstrevende elektrische motor testen in de #FutureOfMotorcycling Interactive Experience: een berijdbare, stationaire motorfiets die virtual reality (VR) gebruikt om de unieke functies van de motorfiets te laten zien. Deze functies omvatten de krachtige, volledig elektrische prestaties, het geavanceerde CoPilotwaarschuwingssysteem en Shift, de gepatenteerde ergonomie voor bestuurders waarmee motorrijders de rijpositie van de Hypersport elektronisch kunnen aanpassen terwijl ze aan het rijden zijn. Het CoPilot-waarschuwingssysteem maakt gebruik van radars, camera's en niet-zichtbare sensoren om de snelheid, de richting en de vaart van bewegende objecten rond de motorfiets te volgen. Deelnemers kunnen een tijdstip boeken via damonmotorcycles.com/VR om deze nieuwe motor op CES 2020 te testen.

"We hebben als missie om forenzen wereldwijd kennis te laten maken met de potentie van persoonlijke mobiliteit", zei Jay Giraud, Chief Executive Officer van Damon Motorcycles. “Om dit te realiseren, hebben we de afgelopen drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven, volledig verbonden e-motorfietsplatform met CoPilot, ons eigen 360º waarschuwingssysteem. Door het te bouwen op BlackBerry’s beveiligings-gecertificeerde technologie worden de elektrische motor van Damon de veiligste en meest geavanceerde op de markt."
 
"Met zijn geavanceerde botswaarschuwingssysteem is de nieuwe Hypersport Pro een compleet nieuw model voor de motorindustrie", aldus Grant Courville, Vice President, Product Management en Strategie, BlackBerry QNX. "We zijn verheugd om Damon Motorcycles op onze stand te hebben en kijken ernaar uit om de uiterst veilige software, die meer gemoedsrust en omgevingsbewustzijn voor motorrijders levert, te laten zien. BlackBerry QNX loopt voorop in de volgende generatie van mobiliteitssystemen door een beveiligd platform te bieden voor verbonden voertuigen. We zijn er trots op samen met Damon Motorcycles te werken aan deze spectaculaire ontwikkeling. "

Plaats op:
Datum: 9 januari 2020
Gerelateerde artikelen  
25-06-2018 Nieuws BlackBerry maakt veilig gebruik van BYTON’s in-car tools mogelijk
06-01-2020 Nieuws BlackBerry toont nieuwe ADAS en autonome rijoplossingen
06-01-2017 Nieuws BlackBerry QNX softwareplatform voor zelfrijdende auto
08-06-2017 Nieuws Betere beveiliging van BlackBerry voor connected voertuigen
04-01-2018 Nieuws BlackBerry en Baidu willen ontwikkeling zelfrijdende voertuigen versnellen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.