Nieuws  
 

Powermanagementbedrijf Eaton en Green Motion hebben hun krachten gebundeld om opladers voor elektrische voertuigen (EV-laders) soepel te integreren in bedrijfsgebouwen, woonhuizen en winkelcentra.

Elektrische voertuigen hebben de toekomst. Bloomberg NEF verwacht dat in 2025 wereldwijd 10 miljoen EV’s zullen zijn verkocht. In Nederland werden in 2019 reeds voor het eerst meer EV’s verkocht dan auto’s met een dieselmotor. Daardoor neemt ook de vraag naar energie aanzienlijk toe, waardoor elektriciteitsnetten onder druk komen te staan. Als het opladen van EV’s niet goed is geregeld, kan een plaatselijke spanningsdip al ontstaan als slechts zes EV’s tegelijkertijd worden opgeladen.

Om het opladen van EV’s ook in de toekomst mogelijk te maken, is dringend behoefte aan een infrastructuur die ervoor zorgt dat EV-gebruikers hun voertuigen betrouwbaar kunnen opladen wanneer dat nodig is, terwijl de lokale netstabiliteit voor het gebouw en de buurt wordt gewaarborgd.

Eaton en Green Motion bieden een gecombineerde intelligente oplossing voor EV-laden en energieopslag, waarmee gebouweigenaren toegang krijgen tot de benodigde stroomcapaciteit om de EV-laadinfrastructuur te installeren die ze willen.

De gecombineerde intelligente oplossing van Eaton en Green Motion voor het opladen van EV’s en de opslag van energie, kan worden aangesloten op het elektriciteitsnet of op duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen. Het biedt gebouweigenaren alle benodigde capaciteit om het gewenste aantal EV-laders te installeren. EV-laders zijn eenvoudig te integreren, terwijl de stabiliteit van het elektriciteitsnet voor hun gebouwen gegarandeerd blijft. Besparing op energiekosten is mogelijk door op te laden wanneer duurzame energie beschikbaar is, of op tijdstippen waarop de energie goedkoper is en door de opgeslagen energie vrij te geven wanneer de vraag en de kosten op het energienet hoog zijn. Als het gebouw is uitgerust met technologie voor zonne-energie, betekent dit dat EV-gebruikers deze lokaal geproduceerde en opgeslagen schone zonne-energie ook ’s nachts kunnen gebruiken om hun EV’s op te laden.

Plaats op:
Datum: 8 januari 2020
Gerelateerde artikelen  
13-02-2018 Nieuws Auto met zonne-energie opladen, zelfs als de zon niet schijnt
18-06-2018 Nieuws Audi sluit elektrische auto aan op het huis
09-11-2018 Nieuws Jedlix start samenwerking met groenste energiecollectief
17-10-2017 Achtergrondartikelen Nederland nog lang niet klaar voor emissieloos elektrisch rijden
21-02-2018 Nieuws De elektrische auto wordt de toekomst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,13 seconden.