Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Werkgevers die hun personeel in een extra dure lease-auto rond laten rijden, zijn voortaan duurder uit, meldt De Telegraaf vandaag. Dit blijkt volgens belastingdeskundige Gerard van Westen (Deloitte) uit een uitspraak van de Hoge Raad.

Personeelsleden mogen vaak tot een bepaald bedrag van hun baas een leasebak uitzoeken. Wordt er gekozen voor een duurdere auto, dan moet de werknemer zelf bijbetalen. Wel mocht deze betaling tot nu toe in mindering worden gebracht op de bijtelling. De werkgever hoefde dan minder belasting in te houden.

Maar de Hoge Raad heeft afgelopen vrijdag bepaald dat bij een extra dure auto deze aftrekpost vaak niet geldt. Volgens Van Westen betekent dit dat bedrijven naheffingen kunnen verwachten. „Waarschijnlijk vanaf het Belastingjaar 2009. Daarvoor keurde het handboek van de fiscus de maatregel expliciet goed."

Plaats op:
Datum: 16 augustus 2010
Categorie: Fiscaal
Bron: De Telegraaf
Gerelateerde artikelen  
14-08-2011 Nieuws Europese boetes zijn niet aftrekbaar
19-06-2008 Nieuws Verkeersboetes toch verhalen op werknemers
14-01-2011 Nieuws Belastingdienst haalt wederom bakzeil in ‘BPM gate’
24-10-2007 Nieuws Bijtelling bij bestelauto met 2 stoelen
03-11-2008 Nieuws Ondanks ziekte toch bijtelling
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.