Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Na 50 jaar onduidelijkheid hebben de ministers Eurlings (VenW) en Huizinga (VROM) de knoop doorgehakt: de aanleg van de A4 Delft-Schiedam is definitief. In 2015 rijden de auto's verdiept of ondertunneld over 7 kilometer cruciaal asfalt en krijgt de natuur tussen deze steden een impuls.

Nog niet eerder is meer dan een halve eeuw gepraat over een stuk weg van 7 kilometer die zo'n cruciale rol speelt in het hoofdwegennet.

Het doortrekken van de A4 tussen Delft en Schiedam is nodig om de mobiliteit tussen Den Haag en Rotterdam te garanderen en de leefbaarheid langs het onderliggende wegennet te verbeteren.

De weg zorgt, samen met de plannen voor een metro-achtige treinverbinding tussen Den Haag en Rotterdam, voor een impuls voor de mobiliteit in de zuidelijke Randstad.

De A4 Delft-Schiedam kost € 898 mln en wordt een van de best ingepaste wegen ooit. De weg komt onzichtbaar verdiept of ondertunneld te liggen in Rijksbufferzone Middendelfland.

Daarnaast wordt er geïnvesteerd in 100 hectare natuur, eco-passages, het saneren van glastuinbouw, ruiter- en wandelpaden, een waterberging en duurzame landbouw.

Rijk en regio constateren dat juist brede participatie van de omgeving in dit besluit heeft geleid tot een inpassingsplan waar alle partijen achter kunnen staan.

Naar verwachting ligt het Tracébesluit vanaf begin oktober, 6 weken ter inzage in de gemeentehuizen rondom het tracé, provincie Zuid-Holland, de ministeries van VenW en VROM en Rijkswaterstaat Zuid-Holland.

Plaats op:
Datum: 3 september 2010
Categorie: Overheid
Bron: Rijksoverheid.nl
Gerelateerde artikelen  
19-03-2019 Nieuws Van Nieuwenhuizen geeft startsein voor aanleg A16 Rotterdam
13-02-2017 Nieuws Schultz start aanpak fileknelpunt A20 Nieuwerkerk a/d IJssel - Gouda
27-09-2018 Nieuws Van Nieuwenhuizen pakt files knooppunt Hoevelaken aan
16-01-2019 Nieuws Delft krijgt energieneutraal treinstation
24-04-2017 Nieuws Regio kiest voor toekomstbestendige aanpak N279 Veghel - Asten
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,01 seconden.