Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) heeft het businessplan voor de middellange termijn, genaamd ‘Jump 2013', bekendgemaakt. Uit het plan blijkt dat MMC een flinke sprong vooruit wil maken: het merk introduceert tot en met het fiscale jaar 2015 acht nieuwe elektrisch aangedreven voertuigen. Hieronder valt ook de introductie van hybride modellen in 2013. Tegelijkertijd wordt er bezuinigd, waardoor onder andere de fabriek in Born de dupe wordt.

Mitsubishi ConceptMMC blijft tevens zijn pijlen richten op modellen die wereldwijd van strategisch belang zijn, zoals SUV's en compacte auto's (zoals de zuinige en betaalbare ‘Concept Global Small' die zal debuteren op de komende Salon van Genève). Hiervoor verwacht Mitsubishi in de nabije toekomst een grote vraag, in het bijzonder vanuit de opkomende markten. Hiermee neemt het verkoopvolume over het fiscale jaar 2013 toe met 280.000 stuks (in vergelijking met FY2010).

In gevestigde markten, die zich naar verwachting zullen herstellen, verwacht Mitsubishi voor het fiscale jaar 2013, 90.000 stuks meer af te zetten dan in 2010. Hieronder vallen vooral de ecomodellen en compacte auto's. Het totale verwachte verkoopvolume voor 2013 komt daarmee op 1.370.000 auto's (de verwachting voor het fiscale jaar 2010 is 1.000.000).

MMC versterkt haar productiecapaciteit in opkomende markten om tegemoet te komen aan de stijgende vraag in die regio's. Zo bouwt MMC in Thailand een nieuwe, derde fabriek, waarmee dit land na Japan de grootste exporteur wordt. In China wordt de productiecapaciteit verhoogd door een joint venture met een lokale partner. In Rusland start Mitsubishi met de productie van een nieuwe SUV.

Tegelijkertijd wordt de productiecapaciteit van vestigingen in Japan, de Verenigde Staten en Europa aangepast aan de verkoopvolumes. De faciliteit in de Verenigde Staten gaat een model produceren dat zowel voor de thuismarkt als voor de export is bedoeld. Voor de fabriek in het Nederlandse Born is besloten geen opvolger te maken voor de Colt, een model dat uitsluitend voor de Europese markt bedoeld was. In Japan ten slotte, gaat Mitsubishi een joint venture met Nissan aan om een compacte auto te maken. Doel hierbij is om de lokale productie op te schroeven en de logistiek te verbeteren.

Tegelijkertijd start Mitsubishi met een bezuinigingsoperatie. Het doel is om door overzeese activiteiten voor het fiscale jaar 2013, 804 miljoen euro in Mitsubishi Conceptmateriaalkosten te besparen. De alliantie met PSA Peugeot Citroën en Nissan blijven. Toekomstige samenwerkingen met het doel om wederzijds voordeel te behalen, worden niet uitgesloten, zegt Mitsubishi.

Door alle voornoemde maatregelen verwacht Mitsubishi voor het fiscale jaar 2013 een omzet van 22,3 miljard euro, voor 2010 is dit naar verwachting 17 miljard euro.

Plaats op:
Datum: 27 januari 2011
Bron: Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V
Gerelateerde artikelen  
12-06-2013 Nieuws Mitsubishi hoopt op tijdige levering plug-in Outlander
07-10-2010 Nieuws Europese productie i-MiEV van start
09-08-2012 Nieuws Productie CitroŽn Z-Zero en Peugeot iOn stopgezet
07-01-2019 Loopbaan Evert van der Wal Operationeel Directeur bij Mitsubishi Motor Sales Nederland …
10-10-2013 Nieuws Mitsubishi i-MiEVs op windstroom van Eneco
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,12 seconden.