Nieuws  
 

Staatssecretaris Weekers van Financiën houdt vast aan de rittenregistratie voor bestelauto's, meldt De Telegraaf vandaag. Vervoerdersorganisatie EVO wil af van die verplichting en had voorgesteld om chauffeurs van bestelauto's via een afkoopregeling te verlossen van de rittenregistratie. Weekers voelt daar niets voor.

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën De staatssecretaris laat in een brief aan EVO weten dat hij vasthoudt aan de regeling, die chauffeurs van bestelauto's verplicht om al hun ritten voor eigen gebruik te noteren als bewijs voor de Belastingdienst dat zij niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijden.

EVO wilde met een afkoopregeling van enkele honderden euro's per jaar van de registratie af, maar volgens Weekers zou dat betekenen dat het dan bijna gratis is om in een bestelauto te rijden zonder verdere verplichtingen

Volgens Weekers zou een berijder van een bestelauto dan fors gunstiger wordt behandeld dan een berijder van een personenauto. ‘Er is geen argument voor deze gunstigere behandeling omdat in beide gevallen sprake is van een te belasten voordeel uit een dienstbetrekking,' aldus Weekers in De Telegraaf.

Plaats op:
Datum: 4 februari 2011
Categorie: Fiscaal
Bron: De Telegraaf
Gerelateerde artikelen  
08-02-2011 Nieuws ‘Afkopen rittenregistratie bestelauto moet kunnen’
01-03-2011 Nieuws Rittenregistratie bestelauto wordt afgeschaft
11-02-2011 Nieuws Kamerfracties: schaf rittenregistratie bestelauto af
05-01-2013 Nieuws Staatssecretaris Weekers wil gestaffelde bijtelling
14-03-2012 Nieuws Geen proef met blackbox voor personenwagens
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.