Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

car2go, het elektrische autodeelproject van Mercedes, start op 24 november in Amsterdam. Vandaag was de officiele lancering van het project waarbij 300 elektrische smarts 'spontaan' gehuurd kunnen worden zonder dat ze op een vastgestelde plaats weer ingeleverd hoeven te worden.

car2goHet is zelfs niet nodig om de car2go's na iedere huurperiode op te laden, omdat de actieradius van de smart fortwo electric drive tot 10 keer groter is dan de gemiddelde afstand die met een car2go wordt afgelegd.

In april van dit jaar werd het project aangekondigd. Amsterdam is de vijfde stad ter wereld waar car2go wordt aangeboden, maar de eerste stad in Europa met een volledig elektrisch aangedreven vloot.

29 cent per minuut

De introductie van car2go gaat samen met de invoering van een compleet nieuw prijssysteem van car2go, niet alleen voor Amsterdam, maar ook voor bestaande en toekomstige car2go locaties.

Eén minuut rijden in een auto van car2go kost 29 cent. Het uurtarief bedraagt € 12,90 en het dagtarief € 39 (per 24 uur). Als car2go wordt gebruikt voor stop-overs, start automatisch een speciaal parkeertarief van 9 cent per minuut (€ 5,40 per uur).

Verzekeringen, belastingen, elektriciteit en parkeergeld zijn in deze prijs inbegrepen en hetzelfde geldt voor de eerste 20 kilometer. Extra kilometers kosten nu 29 cent per kilometer. Uitgaande van de ervaringen van honderdduizenden car2go rentals betekent dit nieuwe prijsmodel een grote prijsverlaging.

Stadscentrum

Op dit moment kan voor de 300 car2go's en andere elektrische auto's in Amsterdam gebruik worden gemaakt van meer dan 400 laadpunten in het stadsgebied. Tot eind 2012 zal dit aantal snel worden uitgebreid tot 1.000 laadpunten.

car2go is actief in een gebied van 80 vierkante kilometer dat grote delen van de stad beslaat. Het werkgebied ligt grofweg binnen de ringweg van Amsterdam, exclusief Amsterdam-Noord maar met gedeeltes in het gebied van de Zuidas, Arena en IJburg.

Klanten kunnen gedurende de huurperiode met hun car2go overal naartoe rijden, maar moeten deze na afloop terugbrengen naar het car2go-gebied. De auto's kunnen worden opgehaald bij en worden teruggebracht naar iedere parkeerplaats binnen het car2go-gebied of bij een van de 36 speciaal daarvoor aangewezen car2go-parkeerplaatsen in zes garages van Q-Park in het stadscentrum.

Laadniveau

De huurperiode hoeft niet altijd te worden afgesloten bij een laadpaal. Alleen wanneer de accucapaciteit minder dan 20 procent is moet de auto naar één van de laadstations worden gebracht die op het instrumentenpaneel worden aangegeven.

Als het laadniveau lager is dan 40 procent, krijgt de chauffeur een oplaadtegoed van 10 gratis minuten als beloning voor het opladen van de auto. Het opladen hoeft niet te worden voltooid voordat een car2go weer gehuurd kan worden: de car2go is beschikbaar voor de volgende klant bij een minimale accucapaciteit van 50 procent.

Individuele mobiliteit

"De combinatie van milieuvriendelijk rijden en perfecte functionaliteit maakt de smart fortwo tot de ideale auto voor individuele mobiliteit in drukke steden zoals in Amsterdam. Zij voorzien in meer dan 95 procent van de transportbehoefte van de klant", zegt Robert Henrich, CEO van car2go GmbH, dochteronderneming van Daimler.

Plaats op:
Datum: 26 oktober 2011
Categorie: Mobiliteit
Bron: Mercedes-Benz Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
07-06-2012 Nieuws Mercedes: wereldwijd meer dan 100.000 car2go-gebruikers
27-11-2012 Nieuws Deelauto car2go meldt groeiende interesse bij bedrijven
11-01-2018 Nieuws Forse groei Car2go
02-10-2017 Nieuws Car2go maakt forse groei door
10-09-2018 Nieuws car2go breidt uit naar de luchthaven Schiphol
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.