Nieuws  

In tegenstelling tot de 'normale' levertijd van vijf maanden kunnen klanten van LeasePlan al binnen enkele weken rijden in de gloednieuwe Opel Ampera (0% bijtelling!)

De leasemaatschappij heeft 240 Ampera's besteld, waardoor de levertijd tot enkele weken is teruggebracht. LeasePlan speelt met deze snelle levering in op het Belastingplan 2012, dat deze week is goedgekeurd.

Opel AmperaMet de invoering van het Belastingplan 2012 hoeft er vanaf 1 januari geen bijtelling betaald te worden voor zeer zuinige auto's (<50gr/km CO2 uitstoot) zoals de Opel Ampera.

400 euro netto per maand

Deze maatregel scheelt de zakelijke rijder bij het leasen van een Ampera gemiddeld €400,- netto per maand. In vergelijking met een auto uit dezelfde prijsklasse scheelt dit op jaarbasis zo al gauw zo'n €4.000,- euro netto.

In verband met de gebruikelijke levertijd van circa vijf maanden, kunnen zakelijke rijders in de meeste gevallen pas vanaf juni profiteren van deze fiscale maatregel. Door deze auto's al in bestelling te nemen, kunnen 240 leaserijders via LeasePlan al in het eerste kwartaal genieten van de financiële voordelen.

Actieradius

De leasemaatschappij verwacht dat het aantal bestellingen storm zal lopen, aldus Erik Staat, marketing directeur van LeasePlan. "Het fiscale voordeel zal voor veel automobilisten doorslaggevend zijn. Met de Opel Ampera valt bovendien de beperkte actieradius als grootste obstakel van elektrisch rijden weg. Door de range extender heeft de auto namelijk een bereik van ruim 500 kilometer," aldus Staat.

LeasePlan laat met de inkoop van de Opel Ampera's zien dat zij gelooft in elektrisch rijden en dit op zeer korte termijn mogelijk wil maken voor de leaserijders. Staat: "In onze afwegingen was het snel bedienen van onze klanten doorslaggevend. Het direct profiteren van het fiscale voordeel door het nieuwe belastingplan zal in deze tijden voor veel zakelijke rijders namelijk zwaar meewegen in hun autokeuze."

Voor de Opel Ampera's met snelle levering geldt op=op. Inmiddels zijn er al tientallen exemplaren vergeven. Deze worden al rond de jaarwisseling geleverd.

Plaats op:
Datum: 22 december 2011
Categorie: Fiscaal, Elektrisch rijden
Bron: LeasePlan Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
21-02-2012 Nieuws Opel start met levering Ampera aan eerste klanten
26-06-2012 Nieuws Opel Ampera best verkopende EV in Europa én Nederland
26-09-2011 Nieuws Officiële CO2-uitstoot Opel Ampera: 27 g/km
02-07-2012 Nieuws LeasePlan: vraag Opel Ampera (0%) verdubbeld
15-09-2011 Nieuws Opel introduceert 'totale laadoplossing' voor Ampera
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.