Nieuws  
 

In een volgende kabinetsperiode moet het CDA streven naar het alsnog invoeren van een kilometerheffing voor automobilisten, stelt het wetenschappelijk instituut van het CDA in een nieuw mobiliteitsrapport. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

Het rapport wordt vandaag overhandigd aan CDA-staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu.

Zo simpel mogelijk

Volgens de opstellers van het rapport moet beprijzing van autogebruik zo simpel mogelijk worden uitgevoerd. Ze pleiten daarom voor een systeem waarin jaarlijks de kilometerstand moet worden doorgegeven. Op basis van de verreden kilometers per jaar volgt een rekening.

Een dergelijke variant moet de uitvoerings- en invoeringskosten beperkt houden. Dat was de voornaamste kritiek op de eerdere plannen voor kilometerheffing.

Geen blackbox

Ook komt er geen verplichte blackbox in de auto als het aan het CDA ligt. Certificeren van de kilometerstand moet gebeuren bij de apk-keuring. Automobilisten die knoeien met de kilometerstand worden bestraft.

In het plan wordt rekening gehouden met een nog onbekend aantal kilometers dat niet betaald hoeven te worden. Die kilometers zijn bedoeld voor het rijden op buitenlandse wegen.

Het CDA-instituut heeft ook gekeken naar het verhogen van brandstofaccijnzen maar wil daar niet aan omdat mensen in grensregio's dan in buurlanden gaan tanken. Een dergelijk plan heeft eerder de VNF gelanceerd.

Plaats op:
Datum: 25 januari 2012
Categorie: Mobiliteit
Bron: De Telegraaf
Gerelateerde artikelen  
26-01-2012 Nieuws Milieudefensie: CDA-plan kilometerheffing werkt niet
18-03-2010 Nieuws CDA: stop met huidige plannen kilometerheffing
12-04-2010 Nieuws Verzekeringsbranche doet al jaren aan kilometerheffing
08-02-2011 Nieuws Automobilist positief over plannen kabinet-Rutte
26-01-2010 Nieuws Telegraaflezers massaal tegen kilometerheffing
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,01 seconden.