Nieuws  
 

De belastingdienst heeft deze week een normenkader gepubliceerd voor ritregistratiesystemen. Als een ritregistratiesysteem voldoet aan de normen, krijgt de gebruiker van het systeem minder controle. Helaas voldoet nog niet één systeem aan de normen, zegt de Vereniging Auto van de Zaak (AVDZ).

De kilometeradministratie is volgens AVDZ niet alleen een administratief gedrocht, het wordt ook nog eens bijzonder streng gecontroleerd. Een goed ritregistratiesysteem is dan een uitkomst.

De belastingdienst werkt aan een soort erkenning van dergelijke systemen en heeft daarom een normenkader gepubliceerd. Voldoet een systeem aan de normen dan valt het onder een "verlicht controleregime". maar er blijken op dit moment nog geen systemen die voldoen aan deze systematiek. "Dit zit er in de loop van 2012 wel aan te komen", zegt VAVDZ.

Speciaal logo

De vereniging heeft op haar website de aanbieders van ritregistratiesystemen op rij gezet. Verder wordt bijgehouden en getoond welke aanbieders voldoen of gaan voldoen aan het normenkader van de belastingdienst. VAVDZ heeft hiervoor een speciaal logo ontwikkeld. Hierdoor is het duidelijk welke systemen voldoen aan de normen van de belastingdienst. Op de site wordt ook uitgelegd wat een verlicht controleregime precies inhoudt.

VAVDZ is tevreden met de mogelijkheid tot een verlicht regime. Wel is zij kritisch over de toegankelijkheid en de manier van certificeren die de belastingdienst gaat toepassen of accepteren. Hierover wordt overleg gevoerd met de branchepartijen en de belastingdienst.

Plaats op:
Datum: 2 maart 2012
Categorie: Fiscaal, Overheid
Bron: Vereniging Auto van de Zaak
Gerelateerde artikelen  
29-07-2012 Nieuws 'Gezamenlijk' keurmerk ritregistratie op komst
28-11-2011 Nieuws VAVDZ: ritregistratiesystemen sterk verbeterd
08-03-2012 Nieuws RAM Mobile Data als eerste met gecertificeerde ritregistratie
14-03-2012 Nieuws Geen proef met blackbox voor personenwagens
02-05-2013 Nieuws Van de zomer eerste ritregistratiesystemen met keurmerk
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.