Nieuws  

De Lease Auto van het Jaar 2012 is de Range Rover Evoque. Dat is maandagavond door organisator Alphabet Autolease bekendgemaakt in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Ook de Peugeot 208, BMW 1 en 3-serie vielen in de prijzen.

kunstenaar Jean Paul Marsman gedecoreerde Range Rover Evoque De overall winnaar, de Evoque, schittert eind oktober tijdens een unieke collectie van art cars in het Kröller Múller, mede mogelijk gemaakt door Alphabet.

De leaeauto van het jaar verkiezing is niet alleen gebaseerd op het oordeel van de deskundige jury, maar ook de Alphabet klanten hebben - via internet - meebeslist over de uitslag. De vakjury bestaat verder uit experts van Alphabet, enkele grote klanten en een vakjournalist.

De Range Rover Evoque scoort bij de vakjury op alle onderdelen hoog, maar met name de publieksstemmen hebben de doorslag gegeven.

Vier klassenwinnaars

Ook in elk van de vier categorieën van de Lease Auto van het Jaar zijn de winnaars bekend gemaakt. In de Economy klasse wint de Peugeot 208 overtuigend, vooral door zijn plezierige rijeigenschappen.

De Kia Rio en de Volkswagen up! geven elkaar niet veel toe, maar de Kia komt iets beter uit de bus, onder meer op de onderdelen leveringsprogramma en (after-)sales.

In het Business segment komt de BMW 1-serie als duidelijke winnaar op bijna alle onderdelen naar voren; tijdens de praktijktest heeft de kleinste BMW niet één onvoldoende gekregen.

De Opel Ampera scoort onder meer hoog vanwege zijn bijzonder sterke (elektrische) aandrijving en blijft zo de Citroën DS4 voor. Het comfort van de Franse wagen wordt door de jury zeer verschillend gewaardeerd.

De directrice van het Kröller Müller, Lisette Pelser, en John Spies, CEO van Alphabet, 'onthullen' de ART CARS expositieOok de Business+ categorie levert een overwinning voor BMW op. De 3-serie krijgt op 91 jurycijfers slechts twee zesjes, verder alleen zevens of meer. Toch volgt de verrassende Hyundai i40 op korte afstand, onder meer door de royale bagageruimte, één van de punten waarop hij de Citroën DS5 duidelijk verslaat.

In de Executive sectie wint de Range Rover Evoque, die bij klanten en berijders van Alphabet de hoogste score krijgt.

Ondanks zijn tweede plaats tijdens de praktijkdag eindigt hij uiteindelijk net vóór de Lexus GS, die de praktijktest van de jury als beste voltooit. De Audi Q3 moet deze twee dus voor laten gaan, ondanks zijn brede leveringsprogramma en de gunstige exploitatiecijfers.

Onverwachte winnaar

Uit de vier klassenwinnaars komt vervolgens de leaseauto met de beste score naar voren en dat is dit jaar de Range Rover Evoque.

Juryvoorzitter Anne Brons, Director Marketing & Business Development van Alphabet Autolease, verheugt zich over de onverwachte winnaar: "Range Rover heeft het merk-DNA succesvol over weten te brengen op een kleiner model. De auto ziet er niet alleen heel goed uit, maar ook de rij-eigenschappen en de aandrijflijn zijn sterke punten. Ook de basismodellen zijn rijk uitgerust, wat belangrijk is in dit segment."

De door kunstenaar Jean Paul Marsman gedecoreerde Range Rover Evoque zal de komende maanden worden ingezet voor een promotietour van Alphabet om zo de belangstelling voor de Lease Auto van het Jaar 2012 verder te versterken en tegelijkertijd aandacht te vragen voor ART CARS.

ART CARS

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking van de Lease Auto van het Jaar hebben Alphabet en het Kröller-Müller Museum een bijzondere presentatie aangekondigd, onder de titel ART CARS. Deze presentatie, die mede door het Kröller-Müller Museum is samengesteld, belooft een unieke collectie kunstauto's bij elkaar te brengen die in deze vorm nog niet eerder in Nederland te zien is geweest. ART CARS is geopend van 13 tot 28 oktober a.s. in het Kröller-Müller Museum te Otterlo.

 

Plaats op:
Datum: 21 mei 2012
Bron: Alphabet B.V.
Gerelateerde artikelen  
18-04-2012 Nieuws Alphabet nomineert 12 autos voor Lease Car of the Year
06-08-2012 Nieuws Art Cars van Alphabet nu ook online
23-04-2013 Nieuws Volvo V40 Lease Auto van het Jaar 2013
16-05-2012 Nieuws Lease Car Of The Year verkiezing dit jaar grootser dan ooit
08-12-2010 Nieuws Range Rover Evoque op Miljonair Fair
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,26 seconden.