Nieuws  

Alphabet Occasions, sinds kort de nieuwe naam van de drie Used Cars Centres en onderdeel van Alphabet autolease, ziet een duidelijke verandering in de markt van occasions sinds de opening van de 1e vestiging in 2005 in Breda.

"Klanten die bij ons een occasion kopen, zijn steeds beter geïnformeerd en worden kritischer", aldus Michael Bernsen, Manager Remarketing van Alphabet.

Alphabet OccasionsMeer dan 90% van de consumenten zoekt een occasion online. Bovendien zoekt een koper gemiddeld 6,5 uur op internet naar een geschikte auto, voordat deze daadwerkelijk overgaat tot actie.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat de zoekopdrachten steeds vaker regionaal gericht zijn. De voorkeur om binnen de directe omgeving een aankoop te doen, neemt dus toe. "Heeft men de perfecte occasion op het oog en zijn er meerdere kapers op de kust, dan maken we het wel eens mee dat de koper telefonisch tot koop over gaat."

Downsizing trend

De aankoop van kleine, nieuwe auto's zit de occasionmarkt behoorlijk in de weg. In de prijsklasse tot 10.000 euro kopen klanten veelal een nieuwe auto. Daarentegen is de vraag naar occasions in de prijsklasse EUR 10.000-20.000 met zo'n 15% toegenomen (inmiddels bijna 70% van de verkopen), terwijl er voorheen een evenredige vraag was binnen alle segmenten.

De consument is dus blijkbaar op zoek naar een goedkopere jong-gebruikte auto die zekerheid biedt. Werden bovendien nog niet zo lang geleden de meeste occasions zonder inruil verkocht, inmiddels ruilt zo'n 40% van de kopers een auto in.

Transparantie

Naast zekerheid en betrouwbaarheid, is prijs uiteraard nog steeds een bepalende factor. De koper eist een transparante prijs en wil geen verrassingen achteraf. Bernsen: "Daar springt Alphabet Occasions op in met all-in prijzen en gratis 6 maanden garantie bij de merkdealer. Ook willen klanten steeds beter geïnformeerd worden omtrent de historie van de auto. We merken bovendien dat onze klanten vaak tot in detail hebben doorberekend wat de auto hen gaat kosten, inclusief brandstof. Werd voorheen in de keuze minder rekening gehouden met brandstofverbruik, nu wordt goed bekeken hoe vaak men straks daadwerkelijk bij de pomp staat."

Alphabet Occasions is te vinden in Amsterdam, Breda en Zwolle.

Plaats op:
Datum: 4 juli 2012
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Alphabet B.V.
Gerelateerde artikelen  
16-05-2012 Nieuws Used Car Center (UCC) wordt Alphabet Occasions
20-09-2012 Nieuws LeasePlan verdubbelt verkoopaandeel ex-lease aan particulier
16-04-2010 Nieuws ING Car Lease: autogarantiepas voor occasions
26-03-2012 Nieuws Imago lease-occasion moet beter
02-12-2012 Nieuws LeasePlan occasions in voormalig Peugeot Experience
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,12 seconden.