Nieuws  

Leaserijders hebben vaak de naam het niet zo nauw te nemen met zaken als zuinig rijden, goedkoop tanken en schade rijden. Uit onderzoek van Alphabet autolease blijkt dat dit beeld in werkelijkheid een stuk genuanceerder ligt. Leaserijders blijken best te willen besparen, zeker als er iets tastbaars tegenover staat.

Daarom biedt Alphabet vanaf nu Fleet Agent Ranking aan, een competitie tussen berijders in de vorm van een beloningsprogramma, dat uiteindelijk kan leiden tot forse besparingen op het wagenpark.

Fleet Agent is de online omgeving van Alphabet voor klanten, met daarin onder andere de calculatie-, order- en managementmodule.

Overgrote meerderheid

Liefst 85% van de leaserijders blijkt best te willen besparen voor de werkgever. Het overgrote deel van deze groep wil echter wel persoonlijk worden beloond voor de geboekte resultaten. Volgens Frank van Gool, Product Manager bij Alphabet, kan Fleet Agent Ranking hiervoor uitstekend worden ingezet: "Het unieke van de Ranking is dat klanten zélf kunnen aangeven waarmee de leaserijder punten kan vergaren én welke beloning in het vooruitzicht wordt gesteld. Bijvoorbeeld door zuiniger te rijden, goedkoper te tanken en geen schade te rijden. Door het op te nemen tegen de eigen collega's wordt de leaserijder extra getriggerd om iedere maand een betere prestatie te leveren. Dit doet hij niet voor niets, aan het einde van de competitieperiode kan een incentive verdiend worden. Dit kan bijvoorbeeld een dinerbon of abonnement naar keuze zijn, maar uiteindelijk kan de klant zelf kiezen wat voor soort beloning aan de competitie gekoppeld wordt. De leaserijders kunnen de tussenstand van de competitie volgen door middel van een online dashboard dat gekoppeld is aan Fleet Agent. Met Fleet Agent Ranking toont Alphabet aan dat besparen ook gepaard kan gaan met fun voor de leaserijder."

Transparant Fleet Agent Ranking past naadloos in de strategie van Alphabet om op transparante wijze zaken te doen met haar klanten. Het mogelijk te besparen bedrag wordt door Alphabet nauwgezet in kaart gebracht, waarna de klant een advies krijgt hoe deze besparing te realiseren valt. Uit een succesvol verlopen pilot onder ruim 500 leaserijders van Alphabet blijkt dat de besparingen voor de klant op kunnen lopen tot zo'n 6 tot 8% van de operationele kosten, afhankelijk van de grootte van het wagenpark.

Plaats op:
Datum: 1 augustus 2012
Bron: Alphabet B.V.
Gerelateerde artikelen  
23-11-2012 Nieuws Alphabet introduceert Driver app voor eigen leaserijders
20-06-2013 Nieuws Goedkopere leaseauto’s met Alphabets Dynamisch Leasemodel
03-02-2012 Nieuws 500 leaserijders van Alphabet naar filmpremière
25-01-2012 Nieuws Alphabet International breidt uit naar Roemenië
28-02-2013 Nieuws Alphabet tekent nieuw (strenger) Cleaner Car Contract
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.