Nieuws  
 

Meer dan 20% van de zakelijke rijders betaalt de winterbanden uit eigen zak, blijkt uit een steekproef van de Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ). Werkgevers weigeren om voor hun werknemers faciliteiten te treffen om het monteren van winterbanden mogelijk te maken.

VAVDZ vindt dat winterbanden een vast onderdeel moeten zijn van de autoregeling, bijvoorbeeld door dit onderdeel uit te laten maken van het normleasebedrag.

Met de komst van het eerste sneeuwfront laait de discussie over winterbanden onder zakelijke rijders weer op. Uit online onderzoek van VAVDZ blijkt dat net als vorig jaar 25% van de berijders de winter in gaat zonder winterbanden. Van alle berijders geeft 55% aan dat zij tegenwerking ervaren bij hun werkgever als de vraag om winterbanden gesteld wordt. Vorig jaar was dit nog 51%.  22% van de berijders die wel winterbanden hebben onder de auto van de zaak, betaalt deze uit eigen zak.

De Vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht de winterbanden voor hun rekening moeten nemen. Op zijn minst moet het op aangeven van de berijder in een regeling makkelijk gemaakt worden en gestimuleerd worden. Het niet toestaan van winterbanden door werkgevers vindt VAVDZ onverantwoord.

VAVDZ is een voorstander van het gebruik van winterbanden. “Winterbanden zijn prettig in winterse omstandigheden en op aspecten die met veiligheid te maken hebben, mag je niet besparen.” aldus voorzitter Martin Huisman.

Plaats op:
Datum: 7 december 2012
Categorie: Autoregelingen, Banden
Bron: Vereniging Auto van de Zaak
Gerelateerde artikelen  
22-12-2011 Nieuws VAVDZ: Winterbanden horen standaard in autoregeling
12-11-2010 Nieuws VAvdZ: Werkgevers ontmoedigen gebruik winterbanden
22-01-2013 Nieuws LeasePlan: winterband heeft nauwelijks effect op schade
11-12-2017 Nieuws Nederland massaal naar garage voor winterbanden
12-02-2010 Nieuws Kwart Nederlanders heeft winterbanden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.