Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

Leverancier van ritregistratiesystemen en blackboxen Transscope voorziet haar producten van ‘extra privacy-waarborgen’. Zo is er een PWZ-schakelaar en zijn er nieuwe autorisatie-mogelijkheden in de webapplicatie.

PWZ staat voor Privé, Woon-werk en Zakelijk. Het is een schakelaar in de auto waarmee de bestuurder bijvoorbeeld kan aangeven wanneer hij een privé-rit rijdt. Als de schakelaar in deze privé-stand staat, word er wel bijgehouden dat het voertuig onderweg is maar niet waar het voertuig zich bevindt. Ook niet waar men start en stopt.

In de webapplicatie zijn er bovendien meerdere autorisatie-mogelijkheden gekomen zodat niet zomaar iedereen (persoons)gegevens kan inzien. Bij inrichting van de software wordt dit met de opdrachtgever overlegt.

Ook zal Transscope de verzamelde ritgegevens niet aan derden ter beschikking stellen cq verkopen.

Transscope merkt dat bij nieuwe klanten de discussie over privacy flink kan oplaaien. Wat volgens directeur Henkjan Kienhuis van Transscope alleen maar terecht is.

De Vereniging Auto van de Zaak meldde vorige week nog dat het waarborgen van privacy van de berijder erg belangrijk gevonden wordt. Momenteel wordt er gewerkt aan een keurmerk voor ritregistratiesystemen. Diverse partijen, waaronder de BVLR (Branchevereniging Leveranciers Ritregistratiesystemen, waar Transscope ook lid van is) zijn in overleg met de Belastingdienst om het keurmerk goed vorm te geven. Onderwerp van gesprek is nu de bijbehorende privacyverklaring.

De doelstelling is om in het eerste kwartaal van 2013 met het officiële Keurmerk RRS te starten.

Kienhuis liet eerder weten blij te zijn met het keurmerk. Het zal volgens hem in de markt het kaf van het koren scheiden.

Plaats op:
Datum: 17 december 2012
Categorie: Technologie & Innovatie, Blackbox / km-registratie
Bron: Transscope Voertuigsystemen B.V.
Gerelateerde artikelen  
02-05-2013 Nieuws Van de zomer eerste ritregistratiesystemen met keurmerk
08-03-2013 Nieuws Grondboorbedrijf Haitjema kiest voor Transscope ritregistratie
12-11-2012 Achtergrondartikelen Transscope: markt is toe om kaf van koren te scheiden
17-01-2013 Nieuws Transscope voegt rijstijlanalyse toe aan blackbox
29-09-2010 Nieuws Transscope registreert ook aanhangwagens
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.