Nieuws  

Met het ruimschoots behalen van de doelstelling om de gemiddelde uitstoot van het wagenpark naar 120 gr/km terug te brengen in 2012, heeft Alphabet autolease gisteren een nieuw contract ondertekend met Stichting Natuur en Milieu. Hiermee committeert de leasemaatschappij zich om de uitstoot van het wagenpark verder te verlagen naar 113 gr/km in 2014.

Alphabet SNMAlphabet, die hiermee de status van Gold Fleet heeft verkregen, spreekt tevens het streven uit om in 2020 een uitstoot te realiseren van 95 gr/km. Op bovengenoemde datum heeft overigens ook de Belgische vestiging van Alphabet Cleaner Car Contracts ondertekend.

Samenwerking met klanten

Om de genoemde uitstoot te verwezenlijken, bood Alphabet haar klanten de mogelijkheid om tegen gunstige condities zuinige auto’s op te nemen in het wagenpark. Deze aanpak heeft geresulteerd in een versnelde vergroening van de totale vloot, waarmee de ‘Gouden Ambitie’ van 120 gr/km veel eerder werd behaald dan verwacht.

John A. Spies, CEO van Alphabet Nederland: “Vanaf het eerste moment stond Alphabet als één blok achter de ambitie met Stichting Natuur en Milieu. We wilden echter voorkomen dat het bij een papieren ambitie zou blijven. Vandaar dat we direct de samenwerking met onze klanten hebben gezocht. Dit zullen we ook de komende jaren blijven doen. Alleen op deze manier kun je het verschil maken en je doelstelling echt inhoud geven.”

Transparant

De ondertekening van het nieuwe Cleaner Car Contract past naadloos in de strategie van Alphabet om op transparante wijze zaken te doen. Het duidelijk en openbaar formuleren van een CO2-ambitie is hier een goed voorbeeld van. “Het gaat in dit geval niet alleen om het transparant delen van je CO2-uitstoot met de buitenwereld, maar ook om aan klanten inzichtelijk te maken dat duurzaam autorijden ook daadwerkelijk goedkoper is”, aldus Spies.

Eind vorig jaar werd bekend gemaak dat er 232.000 leaseauto's zijn ingekocht via Cleaner Car Contracts

Plaats op:
Datum: 28 februari 2013
Categorie: Milieu
Bron: Alphabet B.V.
Gerelateerde artikelen  
15-10-2012 Nieuws Gouden ambitie Cleaner Car Contracts voor Alphabet
18-04-2013 Nieuws Ook RiemersmaLeasing haalt doelen Cleaner Car Contracts
09-04-2010 Nieuws Leasemaatschappijen tekenen Cleaner Car Contracts
10-10-2012 Nieuws 232.000 leaseauto's ingekocht via Cleaner Car Contracts
25-06-2012 Nieuws Doelstelling 120 gr CO2-uitstoot voor Arval in zicht
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.