Nieuws  
 

Rijvaardigheidstraining voor jongeren zijn uiterst effectief, blijkt uit recent onderzoek. Uit de schadecijfers van jonge WA verzekerden blijkt dat deelnemers aan trainingen de afgelopen vijf jaar gemiddeld ruim 25 procent minder schade hadden dan jongeren die niet deelnamen aan Trials. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars.

Het onderzoek richtte zich over de periode 2007-2011 onder 3.600 verzekerde jonge automobilisten bij Univé en ZLM. Ze deden allemaal mee aan zogenaamde trials, verkeerstrainingen waarbij slippen op een afgezet parcours, zonder vrachtwagenrijbewijs rondrijden in een truck of een noodstop maken, onderdeel uitmaken van het programma. Algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars Richard Weurding: “Wij hebben altijd geloofd in het succes van Trials. Het is natuurlijk verheugend dat er nu concrete cijfers zijn die onze verwachtingen bevestigen.”

In Nederland hebben automobilisten tussen de 18 en 24 jaar vier keer zoveel kans om bij een auto-ongeluk betrokken te raken als automobilisten tussen de 30 en 59 jaar. Met name jonge mannen behoren tot de grootste brokkenmakers in het verkeer.

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) onderzocht al eerder de effectiviteit van Trials.  Daaruit bleek dat de trainingen goed worden gewaardeerd door de jongeren. Het accent van Trials ligt op bewustwording van de risico’s. Trainingen die zich (alleen) richten op de rijvaardigheid hebben volgens sommige deskundigen het gevaar in zich dat cursisten zich na de training juist risicovoller gaan gedragen. Dit vanuit de veronderstelling dat zij beter weten hoe ze met hun auto moeten omgaan.

Plaats op:
Datum: 7 maart 2013
Categorie: Rijvaardigheid / verkeersveiligheid
Bron: Verbond van Verzekeraars
Gerelateerde artikelen  
16-04-2019 Nieuws Jongeren betalen twee keer zo veel voor hun autoverzekering
29-01-2008 Nieuws mannen tot 20 jaar: vaak en veel schade
15-12-2011 Nieuws Schade-app moet 70% van schademeldingen afhandelen
25-03-2010 Achtergrondartikelen Prodrive Training: slipschool niet meer van deze tijd
08-05-2017 Nieuws United Nations organiseert de vierde Global Road Safety Week
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.