Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Fleet Expo heeft met 38 exposanten en 661 bezoekers (18% meer dan vorig jaar) naar eigen zeggen het fundament voor een volgende editie van 2014 verstevigd. Beursmanager Roelant Groen van Amsterdam RAI zegt tevreden te zijn.

Fleet Expo 2013Na het afblazen van de AutoRAI enkele maanden geleden groeide bij menigeen het vermoeden dat ook Feet Expo niet door zou gaan. Het een-tweetje met publiekstrekker AutoRAI ging niet door – Fleet Expo was juist verplaatst naar april om gezamenlijk met de AutoRAI te kunnen optrekken. Plots stond de beurs alleen – en wel erg dicht tegen de datum aan van dat andere congres: Fleetmanagement van Heliview op 30 mei.

Wel of geen mobiliteitsbudget

Daarbij kwamen de voorbereidingen traag op gang. Maar toch wist Expo driekwart zaal te vullen van Hal 10 in de Amsterdam RAI. Het aanpalende congres ‘Project M – het mobiliteitsbudget; haalbaar of onbetaalbaar?’, wist ruim 250 bezoekers te trekken.

De Vereniging van Nederlandse Fleetowners (VNF) beet die dag de Fleet Expo 2013spits af met een ontbijtsessie. De fleetmanagers waren goed vertegenwoordigd, voorzitter Martin Lans werd later op die dag nog publiekelijk geïnterviewd over het congresthema: wel of geen mobiliteitsbudget.

Lans vatte toen samen wat eigenlijk al de hele ochtend de rode draad bleek te zijn tijdens het congres. Er is geen vast sjabloon waar bedrijven gebruik van kunnen maken om te komen tot een mobiliteitsbudget. Lans: “Er is bij mij en vele andere fleetmanagers geen heilig geloof in het mobiliteitsbudget. Het succes van zo’n budget hangt helemaal af van de organisatie en met welke insteek het wordt ingevoerd. Ik ken zelfs al bedrijven die er weer vanaf willen.”

Administratief gedrocht

Fleet Expo 2013Tijdens het congres werd voortdurend de mening gepeild van de aanwezigen. Die konden met stemkastjes reageren op stellingen. Waaronder of ze nu of binnen 24 maanden aan de slag willen met een mobiliteitsbudget. Dat blijkt toch tegen de 20% van de aanwezigen het geval te zijn. Maar de angst voor een ‘administratief gedrocht’ blijkt ook groot te zijn. Al eerder waarschuwde Norbert Karthaus van Strix Lease Service daarvoor in de redactiekolommen van AutoleaseWereld.

Een definitieve en brede doorbraak van mobiliteitsbudgetten als alternatief voor de leaseauto laat dan ook nog even op wachten, was de conclusie op het congres. De komende jaren zal het wel groeien, maar hiervoor moet nog wel een aantal hordes worden genomen.

Plaats op:
Datum: 5 april 2013
Categorie: Evenement
Bron: Fleet Expo
Gerelateerde artikelen  
12-07-2012 Nieuws Fleet Expo verhuist naar AutoRAI in 2013
13-03-2013 Nieuws Nieuwe hybride Lexus IS op Fleet Expo
29-09-2011 Nieuws Vliegende start voor Fleet Expo 2011
17-11-2011 Nieuws Laatste aanmeldmogelijkheid Fleet Expo Congres
28-11-2012 Nieuws AutoRAI 2013 gaat niet door, Fleet Expo wel
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.