Nieuws  

ThunderBuild heeft met ViaVeri, een platform dat gebruiksadvies aan berijders geeft voor verbetering van rijgedrag, de openbare aanbesteding van Het Nieuwe Rijden (HNR) gewonnen.  ViaVeri wordt in het tweede kwartaal van 2013 via partners uitgerold.

ViaVeri is naar eigen zeggen het eerste volledige merk en type onafhankelijke platform waarmee op basis van werkelijk gemeten (voertuig)data een objectief en wetenschappelijk onderbouwd optimaal gebruiksadvies van het rijgedrag kan worden gegeven. Het advies moet leiden tot een verbetering op rijgedrag ter vermindering van de CO2-uitstoot van het voertuig.

Diederik Mutsaerts van ThunderBuild en Albert Lusseveld van HNR sluiten de overeenkomstDoor toepassing van bestaande, en voor een deel reeds ingebouwde, boordcomputers of track en trace-systemen, kan ieder individu, transport- of aannemersbedrijf op zeer eenvoudige en laagdrempelige wijze gebruik maken van het systeem. Deelnemers ontvangen al na de eerste week een persoonlijk besparingsadvies. Het besparingsadvies en de behaalde resultaten worden inzichtelijk gemaakt middels rapportages in zowel de cloud als via een app.

HNR heeft als doel de uitstoot van CO2 in drie jaar met een megaton te verminderen. Dit gebeurt door automobilisten, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders over te laten gaan op een duurzame keuze in aankoop-, reis-, en rijgedrag.

Het IvDM, de uitvoeringsorganisatie van HNR, schrijft, om dit doel te realiseren, tenders uit voor innovatieve en effectieve concepten. De inschrijvingen worden door een onafhankelijk expertcommissie beoordeeld op effect en haalbaarheid.

Plaats op:
Datum: 9 april 2013
Categorie: Aanbestedingen, Milieu, Rijvaardigheid / verkeersveiligheid
Bron: HNR | EV Centrum
Gerelateerde artikelen  
21-06-2013 Nieuws ThunderBuild tekent voor 50.000 ton CO2-reductie
28-01-2013 Nieuws OV website 9292 vermeldt bij iedere reis CO2-uitstoot
16-01-2013 Nieuws Multilease tekent voor –40.000 ton CO2 met Het Nieuwe Rijden
13-12-2012 Achtergrondartikelen Het Nieuwe Rijden: markt moet thema oppakken
17-12-2012 Nieuws Proeven met 'in-car' informatie veelbelovend
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.