Nieuws  
 

Een nieuwe campagne van De Verkeersonderneming, met steun van minister Schultz van Infrastructuur & Milieu, moet Rotterdamse automobilisten bewegen flexibeler te reizen. De campagne stelt het kuddegedrag van automobilisten aan de kaak.

In de regio Rotterdam staan bijna twee maal zoveel mensen wekelijks langer dan een uur in de file dan elders in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond.

De belangrijkste fileoorzaak in Rotterdam blijkt niet het aantal voertuigen op de wegen, maar het tijdstip waarop ze daar rijden. In sommige gevallen is dat zelfs een minutenkwestie.

De nieuwe campagne speelt in op dit kuddegedrag van veel spitsrijders en heeft als thema: ‘Wees geen filedier, doe het op jouw manier’.

Uit hetzelfde onderzoek van Maurice de Hond blijkt ook dat er steeds minder begrip is voor de vertraging die een file oplevert.  ‘Anderen accepteren het minder snel dan vroeger als je te laat bent op je werk of voor een privé-afspraak door het verkeer’, meent 45% van de automobilisten.

Slechts 22% van de filerijders gaat met hun werkgever in gesprek over de verkeersproblemen. Terwijl volgens minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) steeds meer werkgevers open staan voor een flexibeler reisgedrag van hun werknemers. “Bijvoorbeeld door werknemers in staat te stellen om  iets eerder of later te beginnen of een dagje thuis werken. Dat is een mooie ontwikkeling. Want om de de spitsdrukte te verminderen hebben we de inzet van het bedrijfsleven en de reiziger nodig.”

Plaats op:
Datum: 15 mei 2013
Categorie: Mobiliteit, Overheid
Bron: De Verkeersonderneming
Gerelateerde artikelen  
16-09-2013 Nieuws Campagne tegen gebruik smartphone in verkeer
03-04-2017 Nieuws Rotterdam start pilots rijgedrag automobilisten
16-03-2011 Nieuws Kabinet steunt bedrijfsleven in verminderen files
21-10-2010 Nieuws Melanie Schultz op mobiliteit
13-12-2010 Nieuws Nieuwe BOB-campagne van start
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.