Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

Climate Neutral Group (CNG) neemt het rijstijlprogramma e-Driver van Verkeersveiligheid Groep Nederland (VGN) op in haar dienstenpakket. Het programma sluit volgens René Toet, algemeen directeur van CNG, naadloos aan bij de overige dienstverlening gericht op CO2-reductie.

CNG adviseert bedrijven bij klimaatneutraal ondernemen. Personenmobiliteit is bij dienstverlenende organisaties vaak wel zo’n 80% van de CO2-voetafdruk. “Dat betekent dat mobiliteit ook dé knop is om aan te draaien als het gaat om deze te verkleinen”, aldus Toet.

VNG en CNGHet aanleren van een structureel zuiniger rijgedrag levert een substantiële bijdrage aan het verkleinen van de voetafdruk, stelt CNG. Een online programma als e-Driver moet organisaties per jaar tussen de 5 en 15% CO2-uitstoot en brandstofkosten besparen.

Return-on-Investment

VGN integreert het Nieuwe Rijden onder meer in haar online-leer programma e-Driver en levert zodoende een substantiële bijdrage aan een veilige en duurzame verkeersdeelname. Niet alleen winst voor het klimaat, maar ook voor de organisatie door lagere brandstofkosten en minder kosten door schades.

Hans Groothuis van de Verkeersveiligheids Groep Nederland: “Steeds vaker is de besparing op brandstof én CO2 de aanleiding voor bedrijven om voor het e-Driver programma te kiezen. Het programma biedt een unieke combinatie van veiligheid en zuiniger rijden, interactieve video’s, maatwerk op de bestuurder en een eenvoudig management informatie systeem. Daarbij kent het een gunstige Return-on-Investment (binnen een jaar drie keer de investering terugverdienen).”

Eerder had AutoleaseWereld een interview met VGN-directeur Martin de Groot over onder andere de ROI van e-Driver.

Plaats op:
Datum: 22 mei 2013
Categorie: Rijvaardigheid / verkeersveiligheid
Bron: Verkeersveiligheid Groep Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
19-11-2012 Nieuws Strukton zet in op 700 ton minder CO2 met e-Driver
24-08-2012 Achtergrondartikelen e-Driver van Verkeersveiligheid Groep Nederland: ROI kan oplopen tot 600%
21-08-2013 Nieuws BAM start met zuinig rijden voor het goede doel
15-03-2018 Nieuws Athlon wint Duurzame Mobiliteit Award 2018
30-05-2016 Nieuws Vernieuwde versie e-Driver levert 20% CO2-reductie op
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.