Nieuws  

Ecomobiel heet het platform te zijn voor duurzame mobiliteit en mobiliteitsmanagement. Ecologistiek richt zich nu op transport en (interne) logistiek. Op 8 en 9 oktober vindt de eerste aflevering plaats, gelijktijdig met ecomobiel.

Ecomobiel bestaat vijf jaar en heeft zich volgens de organisator 54Events volop bewezen in de markt. De directeuren Fedde van der Woude en Wendy van de Geijn zagen potentieel voor een verbreding naar transport en logistiek, niet in het minst vanwege gemeenschappelijk aanbod op het gebied van fleet en mobiliteit, smart infra, verkeersmanagement en ICT.

“Vorig jaar is een begin gemaakt met het aanbieden van duurzame oplossingen op het gebied van transport en logistiek. Zo stond op ecomobiel 2012 de grootste vloot van duurzaam aangedreven vrachtwagens ooit bij elkaar gebracht”, aldus Van der Woude.

Bezoekersonderzoek

Uit bezoekersonderzoek bleek dat de belangstelling voor transport en logistiek aanzienlijk groeit. “Ruim 40% van de respondenten gaf aan meer te willen zien op het gebied van innovatieve infrastructuur en ITS. Ook staat het thema binnenstedelijke distributie in de belangstelling. Verder zijn TMS en andere automatiseringsoplossingen niet weg te denken op de route naar efficiëntere en dus duurzame goederenstromen.”

Branche

Mede op basis van gesprekken met diverse branchepartijen ontstond ecologistiek. Van de Geijn: “Met deze nieuwe titel kunnen we zichtbaar voor, maar vooral ook samen met de branche het segment transport en logistiek verder ontwikkelen.”

Het gaat verder dan het tonen van trucks, benadrukken beide directeuren. Naast transport en distributie gaat het ook om intern transport en warehousing, en modaliteiten.

Adviesgroep

Van der Woude en Van de Geijn betrekken een aantal stakeholders uit de transport- en logistieksector bij de ontwikkeling van ecologistiek. Deze zijn verenigd in een adviesgroep. “Met de adviesgroep stemmen wij bijvoorbeeld de activiteitenkalenders af en werken we samen aan het inhoudelijke programma,” aldus Van de Geijn.

Voor ecologistiek werken o.a. TLN, EVO, vLm, Dinalog, Connekt, Greenfreight Europe, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Reed Business Media (Logistiek) en the Blue Road mee aan de lancering. 

Thema

“’Flexibiliteit in mobiliteit’ is het overkoepelende thema voor zowel ecologistiek als ecomobiel. Ecologie en economie vormen de thematische rode draad van de programmering op de twee beursdagen. Eén dag zullen workshops en informatiesessies gericht zijn op alles wat met de omgevingsfactoren en dus ecologie te maken heeft. De andere dag staat in het teken van de economische aspecten van duurzame mobiliteit. De organisatoren zien de combinatie van twee beurzen met elk hun eigen, specifieke focus maar met een gemeenschappelijk thema als een krachtige stimulans om duurzame mobiliteit in al zijn facetten nog breder op de kaart te zetten.

Plaats op:
Datum: 28 mei 2013
Categorie: Evenement
Bron: ecomobiel / 54Events
Gerelateerde artikelen  
27-02-2013 Nieuws ecomobiel overgenomen door Fun & Forest en VNU Exhibitions
10-07-2013 Nieuws Ford toont elektrische Focus op ecomobiel
09-06-2016 Nieuws Ecomobiel: schakel in energietransitie op gebied van duurzame mobiliteit
19-04-2018 Nieuws Thema Ecomobiel 2018: Towards Zero Emission
21-06-2010 Nieuws Grote retailer start CO2 neutrale distributie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.