Nieuws  

Hoeveel inzicht hebben wagenparkbeheerders in het rijgedrag van hun medewerkers? Die vraag stond centraal bij de prijsvraag van Decos Cartracker op Fleetmanagement 2013. De uitkomst is voor velen ontluisterend.

De track & trace leverancier wilde eens testen hoeveel inzicht wagenparkbeheerders daadwerkelijk hebben in het rijgedrag van hun medewerkers. Men moest een schatting maken van het gemiddelde cijfer voor het rijgedrag van de bestuurder van een bestelbus. Het juiste antwoord was een 4,0.  De overgrote meerderheid schatte het veel positiever in; sommigen gaven een ruime 7.

Manager Cartracker Moniek Hop benadrukt dat het rapportcijfer 4 de gemiddelde score is van chauffeurs die niet actief worden gestuurd op het rijgedrag. “Het gemiddelde cijfer van een organisatie die zijn chauffeurs wel gericht managed op bewust rijgedrag is een 6,2”, aldus Hop.

Het juiste antwoord (de 4) is tot stand gekomen met de rapportages van Decos Cartracker, die nauwkeurig inzicht geven in het rijgedrag. Op basis van de maximumsnelheid, het remgedrag en de acceleratiesnelheid berekent Cartracker een uniek rapportcijfer voor het rijgedrag van elke chauffeur.

Dat rapportcijfer maakt binnen een organisatie meteen duidelijk wie de ‘sportieve’ rijders zijn en de meest verantwoordelijke. Hop: “Door het rijgedrag van medewerkers bij te sturen met behulp van een bestuurdersscore, dalen de brandstofkosten, het onderhoud en de schades. Maar denk ook aan premies van verzekeringsmaatschappijen en de leasemaatschappij: wanneer de voertuigen minder schades hebben en langer meegaan, dalen die kosten aanzienlijk met 10 tot 30%.”

Overigens is de prijsvraag gewonnen door de heer Brulmans van de Nederlandse ambassade in Brussel. Hij mag zich de gelukkige bezitter noemen van een full HD dashboardcamera.

Plaats op:
Datum: 3 juni 2013
Categorie: Rijvaardigheid / verkeersveiligheid, Blackbox / km-registratie
Bron: Decos Cartracker
Gerelateerde artikelen  
20-08-2013 Nieuws Decos visualiseert concrete besparingen op wagenpark
14-06-2013 Achtergrondartikelen G4S buigt naheffing leasemij om tot teruggave
23-09-2013 Achtergrondartikelen Zaanstad bezuinigt ton door gebruik blackbox
22-11-2016 Nieuws Slimme app zorgt voor veilig rijgedrag
21-03-2013 Nieuws Decos Cartracker koppelt met tankpas tegen brandstoffraude
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.