Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

Mitsubishi zal eind augustus met de herstart beginnen van de productie van plug-in Outlander PHEV. De problemen zijn opgelost, zegt de fabrikant. De Nederlandse importeur zegt er alles aan te doen om de (fiscale) deadline van 1 januari 2014 te halen. Voor die tijd is de auto nog bijtellingvrij, na 1 januari wordt dit 7%.

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) meldde eind maart dat zich een probleem had voorgedaan in de accu van een Outlander PHEV. Eén van de cellen was oververhit geraakt, waardoor het omringende plastic is gaan smelten.

MMC heeft vervolgens direct de productie van de Outlander PHEV stopgezet om de oorzaak en de omvang van het probleem te onderzoeken en om tegenmaatregelen te ontwikkelen en te implementeren.

Op 24 april heeft MMC de oorzaak van het probleem en de tegenmaatregelen bekend gemaakt. De oorzaak was kortsluiting ten gevolge van een screening tijdens de productie van de batterijen. Het probleem is opgelost door de accuproductie op dit punt aan te passen.

10.500 klanten

In Nederland wachten zo’n 10.500 klanten op levering van een Outlander PHEV. Echter, gezien de fysieke beperkingen van de batterijproductiecapaciteit, geeft MMC prioriteit aan het terugroepen en herstellen van de 4.300 Outlander PHEV’s die in Japan al verkocht en in gebruik zijn.

De herstart van de productie van de Outlander PHEV wordt nu verwacht rond eind augustus 2013. Het totale volume voor levering in 2013 wordt op dit moment zorgvuldig bestudeerd en in een zo vroeg mogelijk tijdstip aan de dealer/leasemaatschappij bekendgemaakt, meldt de importeur in Nederland.

“Voor nu kunnen wij verzekeren dat MMC de noodzaak erkent om de verloren productietijd zo snel mogelijk te herstellen in verband met de Nederlandse fiscale regelgeving in 2013. Maar op dit moment is nog niet bekend hoeveel auto's exact in Nederland voor eind 2013 geleverd kunnen worden. Hierdoor kunnen wij op dit moment nog geen uitspraken doen over individuele levertijden”, aldus het bericht van Mitsubishi Motor Sales Nederland (MMSN).

 Binnenkort gaat de speciale Outlander PHEV website online (www.mitsubishi-outlanderphev.nl) om klanten en geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren over de ontwikkelingen.

Plaats op:
Datum: 12 juni 2013
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
05-07-2013 Nieuws Ongeveer 70% van Outlanders PHEV dit jaar geleverd
02-04-2013 Nieuws Mitsubishi Outlander PHEV redt online autoverkoop
02-03-2016 Video Mitsubishi Outlander PHEV 2016
05-11-2013 Nieuws Mitsubishi Outlander PHEV gestolen? Weg 0% bijtelling
19-02-2013 Nieuws The New Motion levert laadstations voor Mitsubishi Outlander EV
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.