Nieuws  
 

Acht grote fleetowners en leasemaatschappijen hebben hun handtekening gezet onder het manifest Duurzaam Wagenparkbeheer, dat eind vorige week werd gelanceerd. Met het manifest verklaren de partijen dat zij duurzaamheid bij reparatie, onderhoud, schade- en glasherstel belangrijk vinden.

De aangesloten partijen zullen dit dan ook meenemen in hun afweging bij wie zij de reparaties in handen zullen leggen. Eind juni stelde Arval, één van de ondertekenaars, al haar contractpartners hiervan op de hoogte.

Maar ook ALD automotive verklaarde Duurzaam Repareren in de komende aanbestedingen op te nemen. Ook Aegon maakte al eerder bekend dat haar reparateurs vanaf december 2013 gecertificeerd dienen te zijn door de stichting.

De ondertekenaars werd een hart onder de riem gestoken met videoboodschappen vanuit de ANWB en de Tweede Kamer. Remco Dijkstra, portefeuillehouder milieu en klimaat bij de VVD, zei het initiatief niet alleen van harte toe te juichen, maar verklaarde dat het ook door de Tweede Kamer gevolgd zal worden.

Het manifest is bij de lancering ondertekend door: Ralf Tauber (TNT Express), Lex Noordhoff (Wolter & Dros), Henk van der Meer (Chubb-Varell), Arie van der Linden (Oranjewoud), Frank Alofs (ALD Automotive), Rinke Moret (Arval), Luuk van Halder (Alphabet Lease) en Martin Lans (Verenigde Nederlandse Fleetowners).

Nu steeds meer marktpartijen zich nadrukkelijk achter Duurzaam Repareren scharen, verwacht de stichting dat ook de groei aan gecertificeerde bedrijven voorlopig nog wel zal aanhouden.

Plaats op:
Datum: 8 juli 2013
Categorie: Milieu, Schade / schadeherstel, Onderhoud & ROB
Bron: Stichting Duurzaam Repareren
Gerelateerde artikelen  
25-04-2013 Nieuws Alphabet sluit zich aan bij Duurzaam Repareren
09-10-2013 Nieuws Terberg Leasing ondertekent Duurzaam Wagenparkbeheer
04-02-2013 Nieuws A.A.S schadeherstelbedrijven over op duurzaam repareren
28-06-2013 Nieuws Leveranciers Arval moeten duurzaam gaan
21-12-2012 Nieuws AEGON gaat certificaat Duurzaam Repareren hanteren
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.