Nieuws  
 

Het Chinese BYD gaat 35 volledig elektrische bussen leveren voor passagiersvervoer op Schiphol. De BYD eBus-modellen zullen vanaf 2014 worden ingezet. Ook de Nederlandse bussenbouwer VDL was in de race.

BYD, dat zijn Europese hoofdkantoor in Rotterdam heeft, introduceert een breed gamma volledig elektrische voertuigen, waaronder bussen en taxi’s, als onderdeel van zijn programma ‘Green City Solutions’.

De bestelling, volgens BYD verkregen door een competitief aanbestedingsproces en onder intense druk van vier andere gevestigde spelers waaronder VDL, is een grote overwinning voor de Chinesen omdat de leidende positie van Amsterdam, de stad tot een rolmodel maakt in de luchthavenwereld. Alle Europese luchthavens staan onder druk om schadelijke uitstoot te verminderen.

“Het winnen van dit contract is een cruciale stap in ons programma om uitstootvrij openbaar vervoer te verwezenlijken”, aldus Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe. “We hebben dit contract binnengehaald dankzij de kracht van onze bewezen technologie en het feit dat wij dit tienjarige contract kunnen ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat dit belangrijke contract andere busbedrijven – binnen en buiten de luchthavenwereld – zal doen inzien dat we aan hun eisen kunnen voldoen.”

De BYD eBus heeft een bereik van 250 km op één acculading, zelfs in zwaar stadsverkeer. Volgens het bedrijf zou dit cijfer wel eens onderschat kunnen zijn; bij een recente testrit in Polen behaalde de bus 310 km nadat 60% van de accucapaciteit gebruikt was.

BYD

Plaats op:
Datum: 17 juli 2013
Categorie: Aanbestedingen, Elektrisch rijden, Openbaar Vervoer
Bron: BYD
Gerelateerde artikelen  
12-01-2017 Nieuws BYD levert acht volledig elektrische stadsbussen aan Connexxion
20-02-2018 Nieuws Nobina bestelt 14 elektrische 12-meter bussen van BYD
13-02-2017 Nieuws BYD levert nog eens 40 elektrische bussen aan Sydney Airport
18-05-2016 Nieuws Dijksma wil Europees garantiefonds voor elektrische bussen
03-09-2013 Nieuws Schiphol laat wagenpark deels op biodiesel rijden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.