Nieuws  

BAM is een van de eerste bedrijven die onlangs startte met het nieuwste concept van e-Driver, het e-rijstijlprogramma van Verkeersveiligheid Groep Nederland. Voorheen konden deelnemers behaalde punten verzilveren in een webshop, nu strijden afdelingen tegen elkaar voor een goed doel.

Nico de Vries, voorzitter van de raad van bestuur van BAM, gaf vlak voor de zomer het startschot voor het BAM e-Driver e-learningprogramma voor meer dan 10.000 medewerkers. Dit programma kreeg de naam 'Winnaars rijden voor Bam' en is bedoeld om medewerkers en hun gezinnen zuinig, veilig en schadevrij aan het verkeer te laten deelnemen.

VGN BAM

BAM startte dus volgens het nieuwste concept van e-Driver. De afdelingen van het bouwconcern strijden tegen elkaar voor een goed doel. De punten die de medewerkers behalen met deelname aan e-Driver worden omgezet in een bijdrage voor het goede doel dat door iedere werkmaatschappij is gekozen. De hoogst scorende werkmaatschappij zorgt voor de hoogste bijdrage.

Draagvlak

Het nieuwe concept blijkt een groot succes, want de deelname aan e-Driver is hoger dan ooit. Binnen vier weken had al meer dan 50% van de medewerkers de meeste trainingen doorlopen, aldus Eric Tolboom, directeur van de Verkeersveiligheid Groep Nederland.

De focus van e-Driver is gericht op de bedrijfscultuur en gebaseerd op permanente verkeerseducatie. De aanpak moet zorgen voor draagvlak op medewerkers- en op managementniveau. e-Driver is voorzien van managementtools waarmee stuurinformatie beschikbaar is. Ook zijn de activiteiten van de medewerker zichtbaar alsmede hoe zij scoren op het gebied van gevaarherkenning en de nieuwste verkeersregels.

1160 ongevallen

Het programma biedt ieder kwartaal nieuwe trainingen en tips. Er zijn voor de komende vijf jaar trainingen beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat medewerkers niet terugvallen in hun oude gedrag.

Er zijn op dit moment 28 grote organisaties actief met e-Driver. Dit jaar zijn er nog negen bijgekomen. In 2012 zorgde e-Driver voor een afname van meer dan 1160 ongevallen. “Door de combinatie van het managementprogramma en het programma voor medewerkers is e-Driver de efficiëntste tool voor duurzame mobiliteit”, aldus Tolboom.

Plaats op:
Datum: 21 augustus 2013
Categorie: Rijvaardigheid / verkeersveiligheid
Bron: Verkeersveiligheid Groep Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
19-11-2012 Nieuws Strukton zet in op 700 ton minder CO2 met e-Driver
22-02-2018 Nieuws ICS behaalt e-Driver keurmerk Veilig en Duurzaam op weg
15-03-2018 Nieuws Athlon wint Duurzame Mobiliteit Award 2018
24-05-2017 Nieuws Geheel vernieuwde versie van e-Driver
28-09-2012 Nieuws Verkeersveiligheid Groep start campagne e-Driver 2.0
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.