Nieuws  
 

De inschrijvingen voor het Low Car Diet 2013 gaan voorspoedig, meldt initiatiefnemer Urgenda. Dat moet ook wel, want dit jaar wil de actie tenminste honderd topbestuurders op ‘dieet’ zetten. Vorig jaar lieten ‘slechts’ tien topbestuurders tien dagen lang de (eigen) auto staan.

Het autodieet is een idee van duurzaamheidsorganisatie Urgenda. De aftrap van het Low Car Diet vindt plaats op 10 oktober als aftrap van de Week van de Duurzaamheid.

Zo’n 40 topbestuurders die dagelijks in de auto stappen hebben zich inmiddels aangemeld voor de tiendaagse zonder eigen auto. Op 10 oktober leveren zij hun autosleutels in om tot en met 19 oktober kennis te maken met (elektrische) deelauto’s, de trein, bus, tram, metro, OV-fiets, taxi en werk- en vergaderfaciliteiten op stations.

Onder de huidige inschrijvers zijn er ook enkele afkomstig uit de automotivebranche. Zo komen we leasemaatschappij Arval tegen op de lijst (Dick Bakker), diverse busbedrijven (Connexxion, Arriva, Qbuzz, Veolia) en Veilig Verkeer Nederland. Maar de inschrijving staat voorlopig nog open.

Vorig jaar is het Low Car Diet voor het eerst georganiseerd. Tien topbestuurders van bekende bedrijven kwamen zonder auto vaak voor verrassingen te staan. Zo bleek werken in de trein een openbaring en was de elektrische scooter op de stations een grote hit. Lees hier over de ervaringen en wie er precies meededen.

Deelnemers kunnen ook in de prijzen vallen. Het winnende bedrijf met (relatief) de meeste deelnemers krijgt tien dagen de beschikking over drie elektrische deelauto's van Tesla. Daarnaast kan dit bedrijf een dag op stap met eigen trein en machinist.

Plaats op:
Datum: 2 september 2013
Categorie: Evenement, Milieu
Bron: Urgenda
Gerelateerde artikelen  
10-10-2013 Nieuws 100 topmanagers leveren hun autosleutels in
21-09-2012 Nieuws 10 topbestuurders 10 dagen lang op 'low car diet'
25-10-2012 Nieuws Low Car Diet: groen, aangenaam en soms wennen
30-03-2016 Nieuws Eerste voorjaarseditie van het Low Car Diet van start
23-09-2016 Nieuws Organisaties maken structureel kwart minder autokilometers
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.