Nieuws  

De Verkeersveiligheid Groep Nederland (VGN) lanceert een mobiliteitspakket met rijvaardigheidstrainingen waarmee werkgevers zonder te investeren toch kostenbesparingen op hun wagenpark kunnen realiseren. Daarnaast moet het bijdragen aan een beter milieu en aan meer veiligheid voor de werknemers.

Dit mobiliteitspakket bestaat uit twee onderdelen: één praktijktraining en een online programma voor permanente verkeerseducatie. Waarbij medewerkers zelf kunnen kiezen uit een drietal online programma’s die het beste bij hun situatie past. Zo is er keuze uit een gezinspakket, een duopakket en een singlepakket. De praktijktrainingen vinden plaats buiten werktijd waardoor er geen verlies van arbeidstijd plaatsvindt.

Financieel zijn er verschillende mogelijkheden, zegt VGN. Er bestaat zelfs een optie waarbij een werkgever geen investering hoeft te doen. VGN stelt in het persbericht dat er tot €250,- per jaar, per medewerker op de mobiliteitskosten kan worden bespaard. De return on investment bedraagt ruim 250%.

Uit onderzoek van TÜV Rheinland blijkt bovendien dat de trainingen die onderdeel zijn van het Mobiliteitspakket ervoor zorgen dat medewerkers 22% minder vaak betrokken zijn bij een ongeval en dat zij 8% minder brandstof verbruiken en CO2 uitstoten.

Plaats op:
Datum: 9 september 2013
Categorie: Rijvaardigheid / verkeersveiligheid
Bron: Verkeersveiligheid Groep Nederland
Gerelateerde artikelen  
31-10-2013 Nieuws VGN: groepsaanpak verkeersveiligheid werkt
29-03-2016 Nieuws Werknemer krijgt steeds meer regie over mobiliteit
22-05-2013 Nieuws Climate Neutral Group zet e-Driver in van VGN
24-08-2012 Achtergrondartikelen e-Driver van Verkeersveiligheid Groep Nederland: ROI kan oplopen tot 600%
19-11-2012 Nieuws Strukton zet in op 700 ton minder CO2 met e-Driver
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.