Nieuws  
 

Meer dan een kwart van de bestuurders van lichte bedrijfswagens (28 procent) geeft toe dat ze voorzichtiger zijn in hun eigen auto dan wanneer ze in een wagen van de baas rijden, zo blijkt uit onderzoek van TomTom.

Uit het onderzoek, uitgevoerd onder beroepschauffeurs van lichte commerciële voertuigen, blijkt dat 44 procent dit doet om brandstof- en slijtagekosten te besparen. Daarnaast zegt bijna de helft (49 procent) dat ze eerder risico’s nemen in hun zakelijke wagens als gevolg van werkdruk.

“Een significant deel van bestuurders van bestelbussen laat weten dat men zich bewust is van de voordelen van veilig en efficiënt rijden, wat men dan ook toepast in eigen vervoer, maar dat werkdruk nadelig werkt op de prestaties op de weg tijdens werktijd”, zegt Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Business Solutions.

“Onzuinig en onverschillig rijgedrag heeft een negatief effect op de winstgevendheid van een bedrijf. Het leidt tot hogere brandstofkosten, lagere productiviteit en meer ongelukken. De verantwoordelijkheid ligt bij de werkgevers om actie te ondernemen door hogere standaarden achter het stuur te stimuleren en tijdsdruk voor medewerkers te verminderen.”

Uit het onderzoek bleek ook dat 68 procent van de respondenten toegaf te hard te rijden in de auto van de zaak en dat bijna een derde (dertig procent) van de werkgevers ook nog eens de bekeuringen van zijn personeel betaalt.

Slechts 28 procent van de respondenten gaf aan dat hun werkgever trainingen aanbiedt om hen te helpen zuiniger en veiliger te laten rijden. En maar 37 procent zei dat hun werkgever gebruik maakt van technologie om het rijgedrag en brandstofgebruik te monitoren.

Plaats op:
Datum: 12 september 2013
Categorie: Rijvaardigheid / verkeersveiligheid
Bron: TomTom Business Solutions
Gerelateerde artikelen  
14-07-2017 Nieuws Veel bedrijven weten niet hoeveel tijd werknemers op de weg doorbrengen
07-09-2018 Nieuws Bestuurder bedrijfswagen wil beloond worden voor goed rijgedrag
21-03-2013 Nieuws Per auto halve dag per maand kwijt aan kilometerregistratie
20-07-2018 Nieuws Bestuurder bestelbus niet bewust bezig met CO2-uitstoot
27-06-2018 Nieuws Onveilig rijgedrag neemt toe onder bestuurders bedrijfswagens
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.