Nieuws  

Een rijvaardigheidstraining die zowel door werkgever als werknemer wordt betaald. Het gebeurt momenteel bij Verkeersveiligheid Groep Nederland (VGN) die daarvoor van de zomer het mobiliteitspakket lanceerde. Salesmanager Collin Bell gelooft heilig in deze groepsaanpak.

Het mobiliteitspakket van VGN bestaat uit twee onderdelen: één praktijktraining en een online programma voor permanente verkeerseducatie. Waarbij Verkeersveiligheid Groep Nederlandmedewerkers zelf kunnen kiezen uit een drietal online programma’s die het beste bij hun situatie past. Zo is er keuze uit een gezinspakket, een duopakket en een singlepakket. En om de werkgever niet op kosten te jagen, worden de praktijktrainingen gedaan buiten werktijd. Dus zonder verlies van arbeidstijd.

Kosten delen

Dat de werknemer dit laatste niet erg vindt, blijkt uit het animo voor het pakket, zegt Collin Bell van VGN. Sterker nog, medewerkers zijn zelfs bereid mee te betalen aan de cursus. “We zien vaak dat werkgever en werknemer de kosten van de training delen. Eigenlijk ook logisch, want de training richt zich bijvoorbeeld ook op de familie van de werknemer. Je ziet zelfs vaders die de competitie aangaan met hun kinderen. In het pakket zit namelijk een spel waarin gezinsleden onderling de strijd met elkaar aangaan.”

Gespreksonderwerp bij de koffiecorner

Die ‘groepsaanpak’ werkt niet alleen voor het gezin. Het is ook ‘bedrijfsbreed’ inzetbaar. Net zoals het succes van de bekende BOB-campagne gestoeld is op deze groepsaanpak. Bell:  “Verkeersveiligheid moet gespreksonderwerp zijn bij de koffiecorner. Je moet de trainingen dan ook niet alleen aanbieden aan werknemers met een leaseauto, maar ook de secretaresse of de binnendienst medewerker zonder auto van de zaak. Verkeersveiligheid is een zaak van iedereen.”

22% minder ongevallen

VVGNDaarbij hebben werkgevers er baat bij, benadrukt Bell. Er wordt op de mobiliteitskosten bespaard. Maar ook blijkt uit onderzoek van TÜV Rheinland dat de trainingen die onderdeel zijn van het mobiliteitspakket ervoor zorgen dat medewerkers 22% minder vaak betrokken zijn bij een ongeval en dat zij 8% minder brandstof verbruiken en CO2 uitstoten. “Daarbij is de drempel om aan de trainingen mee te doen laag. Dat werkt zeker ook in het voordeel.”

Plaats op:
Datum: 31 oktober 2013
Categorie: Rijvaardigheid / verkeersveiligheid
Bron: Verkeersveiligheid Groep Nederland
Gerelateerde artikelen  
09-09-2013 Nieuws Verkeersveiligheid Groep komt met 'mobiliteitspakket'
21-04-2017 Video Collin Bell vertelt alles over de trends in voertuigbeheerstrainingen
08-11-2018 Video VerkeersVeiligheid Groep Nederland werkt ook aan incentives en kostenbesparing …
17-07-2019 Nieuws Verkeersveiligheid Groep Nederland zet Mercedes-Benz A-klasse in voor training …
28-11-2019 Video Collin Bell: Met een elektrische auto de bocht uit
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.