Nieuws  
 

De afgelopen weken mocht Harry Filon van Duurzaam Repareren de eerste certificaten Duurzaam Autoleasen uitreiken aan Terberg Leasing, Multilease en Noordlease. Zij zijn de eerste leasemaatschappijen in Nederland die de duurzaamheid hebben aangetoond.

Medio 2015 werd het label Duurzaam Autoleasen gelanceerd. Om dit label te mogen voeren dient de leasemaatschappij de duurzame bedrijfsvoering aan te tonen. Zo dient men een klimaat neutrale bedrijfsvoering te hebben, dienen de werkzaamheden aan de vloot zoveel als mogelijk neergelegd te worden bij bedrijven die duurzaam repareren, dient men beleid te hebben op duurzame inzetbaarheid van het personeel en andere eisen die bijdragen aan duurzaam ondernemen.

“Toch bleek het nog niet zo eenvoudig om de duurzaamheid aantoonbaar te maken: licht Harry Filon toe. Bijvoorbeeld een klimaat neutrale bedrijfsvoering is afhankelijk van de onderdelen die je in het vaststellen van de carbon footprint meetelt en wat is ‘goed beleid’ ten aanzien van het vitaal houden van het personeel”?

Het heeft om die reden enkele maanden geduurd voordat de eerste leasemaatschappijen de gehele procedure succesvol hebben doorlopen. De stichting is dan ook zeer verguld dat zij de eerste drie Nederlandse leasemaatschappijen het certificaat Duurzaam Autoleasen mocht overhandigen.

Henk Vonhof, COO bij Terberg Leasing: ”Wij hebben al jaren geleden gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering. Maar we merken ook dat steeds meer klanten dit niet alleen belangrijk vinden, maar hiervoor een bevestiging zoeken”.

“Duurzaamheid is een vorm van ondernemen en we zijn ook altijd op zoek naar onderscheidend vermogen. Het label Duurzaam Autoleasen is specifiek op de leasemaatschappijen toegesneden”: zegt Lucas Hanou, algemeen directeur van Multilease.

Harry Filon: ”Er zijn nog een aantal leasemaatschappijen in het toetsingsproces en we verwachten hen binnenkort te kunnen toevoegen aan deze koplopers in Duurzaam Autoleasen”.

Plaats op:
Datum: 17 mei 2016
Bron: Stichting Duurzaam Repareren
Gerelateerde artikelen  
10-04-2017 Nieuws Duurzaam Autoleasen certificaat voor Friesland Lease
06-06-2017 Nieuws XLLease tekent manifest Duurzaam Wagenparkbeheer
17-02-2012 Nieuws JAMES biedt klanten duurzaam repareren
09-10-2013 Nieuws Terberg Leasing ondertekent Duurzaam Wagenparkbeheer
17-09-2013 Nieuws Alle Care vestigingen 'duurzaam' gecertificeerd
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.