Nieuws  
 

We worden steeds mobieler en zijn steeds vaker online, ook in de auto. Atos speelt hierop in met intelligente online toepassingen voor in de auto die de gebruikerservaring en het comfort van bestuurders verbeteren. Met de introductie van de slimme autogordel heeft zij opnieuw een baanbrekende oplossing ontwikkeld waarmee zij de veiligheid voor bestuurders en passagiers een stuk groter maakt. Deze nieuwe mobiele oplossing is onlangs bekroond met de Connected Objects Award 2016 in de categorie Veiligheid.

De slimme autogordel is speciaal ontwikkeld voor transportbedrijven die zich toeleggen op personenvervoer. De gordel bestaat onder meer uit een systeem waarmee de autogordel in noodgevallen in slechts enkele seconden kan worden losgemaakt om de evacuatie van voertuigen gemakkelijker en sneller te laten verlopen. De oplossing is ontwikkeld in samenwerking met startup Aguila Technologies, die is gespecialiseerd in ‘connected objects’ en de ontwikkeling van intelligente systemen aan boord van voertuigen. De slimme autogordel is voorzien van intelligente sensoren voor het registreren van en informatie-uitwisseling over botsingen, rookontwikkeling, oververhitting of een hellend wegdek. Daarnaast is de innovatie ontwikkeld in nauwe samenwerking met verkeersveiligheidsorganisaties.

"Dit project is onderdeel van het initiatief Open Innovatie van de Atos Group, waarin de kracht van een grote, multinationale onderneming wordt gebundeld met de wendbaarheid en creativiteit van een startup. Los van de technologische doorbraak die we hebben bereikt, deelden alle deelnemers aan dit bijzondere project één missie: het redden van mensenlevens", zegt Franck Potiez, een expert op het gebied van Mobility en het Internet of Things van Atos.

De toename van het aantal voertuigen op de wegen in steden heeft niet alleen ingrijpende gevolgen voor de infrastructuur in en rond deze stedelijke gebieden, maar dit leidt ook tot een sterke toename van de verkeersdrukte en het aantal transportbewegingen. Door de opkomst van nieuwe technologie, zoals het Internet of Things, kunnen objecten met elkaar worden verbonden en met elkaar communiceren.

Plaats op:
Datum: 27 juni 2016
Categorie: Rijvaardigheid / verkeersveiligheid, Verzekeringen
Bron: Atos
Gerelateerde artikelen  
16-07-2018 Nieuws Audi en Huawai werken samen op gebied van connected auto
08-06-2016 Nieuws Symantec beveiligt automotive branche
09-12-2012 Nieuws Atos Frankrijk komt met eigen elektrisch deelautoconcept
08-07-2019 Nieuws Eerste gestolen auto ter wereld opgespoord via Sigfox
14-11-2016 Nieuws Robot met gevoel werkt bij Volkswagen nauw samen met mensen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.