Nieuws  
 

car2go is een belangrijk onderdeel van de stedelijke mobiliteit. De resultaten van de eerste studie over autodelen in Noord-Amerika tonen aan dat het flexibele autodeelconcept zonder vaste standplaatsen van car2go duidelijke voordelen biedt voor steden en hun inwoners. De studie werd door de Universiteit van Californië - Berkeley uitgevoerd en gepubliceerd.

Een overzicht van de vijf belangrijkste voordelen van car2go:

Vermindert het aantal voertuigen in de stad
De studie in Noord-Amerika levert het bewijs: elke auto van car2go vervangt tot elf privéauto’s en helpt het verkeer in dichtbevolkte gebieden te ontlasten door het aantal auto’s te verminderen. Bovendien zien klanten van car2go vaak ook af van de eerder geplande aankoop van een tweede auto.

Vermindert het fileprobleem in steden
In 2015 zorgden car2go-members in de vijf door de Universiteit van Californië - Berkeley onderzochte steden voor een reductie van 28.000 auto’s op de wegen en voor een duidelijke daling van de verkeersbelasting.

Maakt waardevolle parkeerplaatsen toegankelijk
Niet alleen het aantal auto’s op de wegen daalt, ook de bezettingsgraad van auto’s is bij carsharing duidelijk beter. Terwijl een particuliere auto gemiddeld slechts een uur per dag rijdt, zijn car2go’s tussen de drie en zes uur per dag op de weg, afhankelijk van de stad waar ze rijden. Wanneer meerdere personen eenzelfde auto gebruiken, vermindert de parkeerduur van auto’s.
car2go verbetert de luchtkwaliteit

Meer dan 70 procent van de ex-auto’s van car2go-members was minstens tien jaar oud. Duizenden auto’s met verouderde emissiesystemen verdwenen uit het stadsbeeld. Rijden met de zeer zuinige, emissiearme auto’s van car2go verbetert de luchtkwaliteit in steden. Bovendien worden de car2gos vaak voor carpooling gebruikt.

Aanvulling op het openbaar vervoer
car2go werd ontwikkeld als aanvulling op het openbaar vervoer in en rond steden. De studie van de Universiteit van Californië - Berkeley bewijst dat car2go-members sinds de start van hun lidmaatschap het car2go-gebruik tot 7% vaker met een busrit en tot 8% vaker met een treinreis combineren. car2go is een geliefde, praktische en gunstige ’last mile oplossing’.

Plaats op:
Datum: 14 oktober 2016
Bron: Car2go
Gerelateerde artikelen  
29-11-2016 Nieuws car2go viert vijf jaar elektrisch rijden in Amsterdam
30-03-2017 Nieuws Autodelen in Europa groeit
11-01-2018 Nieuws Forse groei Car2go
03-08-2018 Nieuws car2go breidt uit naar Chicago en groeit wereldwijd
05-02-2018 Nieuws Autodelen groeit steeds sneller
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.