Nieuws  
 

TomTom Telematics en BP starten een samenwerking om bedrijven innovatieve oplossingen voor brandstof- en bestuurdersbeheer aan te bieden.

BP FleetMove combineert informatie van brandstoftransacties van de BP-tankpassen met gegevens over rijgedrag van bestuurders vanuit het TomTom Telematics Service Platform in één gebruiksvriendelijke interface.
Deze nieuwe samenwerking maakt gebruik van het ‘plug & play’ connected car-product TomTom CURFER. Dit is een app die communiceert met de TomTom LINK 100-dongle. Deze gaat in de OBD-poort van het voertuig, zodat het voertuig draadloos verbonden wordt met de smartphone. De oplossing is ontwikkeld om bedrijven in staat te stellen tijd en kosten te besparen door gegevens over de bestuurder, de brandstof en het voertuig bij elkaar te brengen. Daardoor is het eenvoudiger om verbeterpunten te identificeren. De app geeft de bestuurder feedback over zijn rijprestaties achter het stuur en levert nuttige informatie zoals de locatie van tankstations.

“Dit is de eerste keer dat BP en TomTom Telematics een samenwerking sluiten om verschillende datastromen te combineren. De tankpas registreert de brandstoftransacties en de telematica-apparatuur monitort de voertuigdata. Het combineren van deze data stelt de klanten met een BP-tankpas in staat om tijd te besparen en operationele kosten te verlagen. De nieuwe app en het online portaal voor de wagenparkbeheerder zijn nog maar het begin van wat we de komende maanden gaan lanceren”, zegt Koeno Siemons, European Card Marketing & Operations Manager bij BP.

Thomas Becher, VP Business Development bij TomTom Telematics, voegt toe: “Wij blijven gericht op de verdere ontwikkeling van onze connected car-strategie, waarbij we data gebruiken en omzetten naar praktische en werkbare inzichten voor bedrijven.”

 

Plaats op:
Datum: 25 april 2017
Categorie: Fleetmanagement / software
Bron: TomTom Telematics
Gerelateerde artikelen  
23-04-2019 Nieuws TomTom Telematics biedt autofabrikanten geavanceerde connected car-diensten
26-07-2016 Nieuws Samenwerking Sage en TomTom Telematics in realtime accounting
15-09-2016 Nieuws TomTom Telematics wint IIR Privacy Innovatie Award
04-10-2018 Video René de Jong van TomTom Telematics
20-03-2017 Nieuws TomTom Telematics op de XPOfleet Management Day 2017
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.