Nieuws  
 

Chevin Fleet Solutions stelt dat vloten hun ongevallenbeheer en bestuurdersveiligheid kunnen verbeteren door het maken van betere, op bewijzen gebaseerde voorspellingen in verband met vlootrisico’s.

Hoewel de veiligheidstechnologieën in auto’s erop vooruitgaan en er een steeds grotere focus is op veiligheidstraining en –bewustwording, blijft de vooruitgang in het kader van de Vision Zero-doelstelling van de EU (de intentie om dodelijke slachtoffers in het verkeer volledig te elimineren tegen 2050) erg langzaam verlopen.

Als eerste stap heeft de EU het jaar 2020 vastgelegd als doel voor het halveren van de verkeersdoden op Europese wegen. Desondanks kwamen vorig jaar volgens de recentste statistieken met betrekking tot verkeersveiligheid 25.500 mensen om in verkeersongevallen, wat slechts 600 minder is dan in het vorige jaar.

Volgens Chevin biedt op bewijzen gebaseerde risicoprofilering een grote kans voor organisaties om het beheer van ongevallen te verbeteren. Het bedrijf zegt dat reeds heel wat organisaties over hopen vlootgerelateerde gegevens beschikken die, indien ze effectief verwerkt en beoordeeld zouden worden, zouden kunnen bijdragen aan het nemen van betere managementbeslissingen.

Op data gebaseerde risicoprofilering – inclusief het voortdurend meten, handelen en opnieuw meten van zowel de risico’s met betrekking tot de bestuurder als de voertuigen – kan van grote waarde zijn bij het helpen terugdringen van de waarschijnlijkheid van ongevallen. Het kan ook bijdragen tot het verlichten van de gevolgen ervan en het onder controle houden van de kosten wanneer er zich toch incidenten voordoen.

Zo kan Chevin’s top-fleet management software FleetWave gebruikt worden om geavanceerde bestuurdersrisicoprofielen op te maken door het ter beschikking stellen van een real-time beeld van het schadeverleden van de bestuurder alsook zijn boetes, rijbewijzen, rijtraining en onderhoudshistoriek, met integratie van telematicagegevens met betrekking tot zijn rijgedrag. De software kan ook informatie opslaan over verschillende voertuigen, zoals onderhoudsdetails, technische keuring, slijtage, gebruik en afgelegde trajecten. Risicoanalyse van verschillende bestuurders en voertuigen kan ook van belang zijn bij het verder reduceren van de vlootkosten (zoals verzekeringspremies).

Wanneer er zich toch ongevallen voordoen kan FleetWave makkelijk de juiste vervangvoertuigen identificeren en herstelopdrachten toewijzen aan de eigen werkplaats van het bedrijf of aan dienstverleners van buitenaf. De software kan ook gegevens opslaan met betrekking tot ongevallen, waaronder de bestuurder, het voertuig, de datum, tijds- en plaatsgegevens, en informatie over de exacte schade inclusief de voor de verzekeringsclaims noodzakelijke foto’s en offertes voor de herstelling.


Plaats op:
Datum: 10 mei 2017
Categorie: Rijvaardigheid / verkeersveiligheid
Bron: Chevin Fleet Solutions
Gerelateerde artikelen  
29-11-2016 Nieuws Een betere profilering van voertuigen en bestuurders
06-12-2012 Nieuws Vandesande tekent voor FleetWave van Chevin Fleet Solutions
19-10-2016 Nieuws Chevin Fleet Solutions bereikt mijlpaal
14-02-2018 Nieuws Chevin lanceert FleetWave Forms
18-08-2017 Nieuws Chevin breidt vlootbeheersoftware uit
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.