Nieuws  
 

KwikFit heeft de zelfverklaring ISO 26000 ondertekend. Hiermee onderstreept het bedrijf haar ambities voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als onderdeel van het Japanse ITOCHU Corporation heeft KwikFit bewust gekozen voor ISO 26000 omdat dit een wereldwijde richtlijn is voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven. Deze verantwoordelijkheid wordt uiteengezet in zeven kernthema’s: mensenrechten, milieu, arbeidspraktijk, bestuur van de organisatie, eerlijk zaken doen, betrokkenheid bij de ontwikkeling van de gemeenschap en consumentenaangelegenheden.

“Wij hebben voor ISO 26000 gekozen vanwege het internationale karakter en omdat deze aanpak zich richt op het hele bedrijf,” licht Martin Post, Algemeen Directeur van KwikFit Nederland toe. “Met de richtlijnen en de structuur van ISO 26000 gaan we in gesprek met de verschillende stakeholders van ons bedrijf en op basis daarvan bepalen we onze ambities en prioriteiten van het MVO beleid.”
KwikFit is een voorloper op het gebied van milieubewust ondernemen, zo introduceerde het bedrijf in 1994 als eerste in de branche een milieuzorgstraat. Naast milieu is veiligheid voor medewerkers en klanten een zeer belangrijk thema voor KwikFit. Met jaarlijks ongeveer een miljoen doorgangen beschouwt KwikFit het waarborgen van de veiligheid als een grote verantwoordelijkheid. Onlosmakelijk verbonden aan de KwikFit-formule, is het bieden van transparantie aan de klant, bijvoorbeeld door een vooraf vastgestelde prijs, duidelijke garanties, maar ook een wachtruimte die uitzicht biedt op de werkplaats. Jonge mensen helpen bij hun ontwikkeling en de eerste stap in hun loopbaan, is al jaren een belangrijke prioriteit voor KwikFit wat blijkt uit de actieve begeleiding van BBL leerlingen.    
KwikFit heeft er voor gekozen om het rapport dat dient als onderbouwing voor de zelfverklaring door een onafhankelijke instantie te laten toetsen. Dit onderzoek is door TÜV Nederland uitgevoerd.

Plaats op:
Datum: 13 juni 2017
Categorie: Schade / schadeherstel
Bron: KwikFit
Gerelateerde artikelen  
11-12-2017 Loopbaan Erik van Rumund nieuwe Manager Corporate Sales bij KwikFit
11-04-2018 Loopbaan Barry Davelaar start als Manager Corporate Sales bij KwikFit
23-11-2017 Nieuws Nieuwe KwikFit-vestiging wekt eigen energie op
30-05-2017 Nieuws KwikFit Autoglas lanceert vernieuwde online Booking Service
11-12-2017 Nieuws Nederland massaal naar garage voor winterbanden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,4 seconden.