Nieuws  
 

Door je elektrische auto op het juiste moment op te laden kunnen elektrische autobezitters gemiddeld zo’n 12 procent* besparen op hun stroomrekening. Dat betekent voor huishoudens met een elektrische auto naar schatting een jaarlijks voordeel van 100 tot 165 euro, bovenop een besparing van 670 euro voor een grotere netaansluiting. Dit gaat een groep van voornamelijk Tesla-rijders testen in de “LaadSlim” proef van energieleveranciers energiedirect.nl, en fabrikant van energiemanager “Maxem” Cohere Energy Solutions De proef loopt juni tot einde van het jaar.

80 klanten worden aangesloten op het “LaadSlim” systeem, waarmee energiedirect.nl de vraag naar energie voorspelt en communiceert met de Maxems die de laadpunten aansturen. Op het moment dat er tekort aan energie dreigt, omdat bijvoorbeeld de zon niet schijnt of de wind niet waait, schroeft energiedirect.nl het laden van de aangesloten Tesla’s terug. Zo wordt ongewenste onbalans tussen vraag en aanbod over het elektriciteitsnet vermeden. De deelnemers worden hiervoor gecompenseerd en merken hier niets van: het slimme systeem regelt automatisch dat de auto, net als anders, ’s ochtends is opgeladen. Met de LaadSlim app zien deelnemers hoe hun laadsessie is verlopen en hoeveel flex ze hebben geleverd.

Jorrit Pijlman, manager energiedirect.nl: “We kijken continu hoe we onze klanten meer voordeel kunnen bieden, nu en in de toekomst. Wij geloven dat elektrisch vervoer de spil wordt van het energielandschap. Door flexibel te zijn in wanneer ze hun elektrische auto opladen, dragen elektrisch rijders bij aan een duurzaam energiesysteem, terwijl zij hun energierekening verlagen. Met deze proef onderzoeken we de waarde van slim laden. Bij bewezen succes willen we dit grootschaliger gaan aanbieden.”

Toename wind en zon
Het balanceren van het net wordt steeds belangrijker naarmate het aanbod van moeilijk voorspelbare wind- en zonne-energie toeneemt. De wind en de zon zijn niet te sturen. Dat betekent dat vraag naar energie aangepast moet worden op het aanbod om te voorkomen dat het net in onbalans raakt. Elektrisch rijders kunnen hier een belangrijke rol bij spelen door hun auto naast vervoermiddel te gebruiken voor het leveren van flexibiliteit.

Deelname
Wie mee wil doen aan de pilot kan zich aanmelden via www.maxem.io/nl/updates/slimmer-laden-energiedirect. Daar staat ook meer informatie over de proef.

Plaats op:
Datum: 15 juni 2017
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Energie Direct
Gerelateerde artikelen  
18-01-2017 Nieuws Slim laden app nu beschikbaar voor alle Tesla -bestuurders
29-09-2017 Nieuws Vandebron zet fors in op elektrisch rijden
23-07-2015 Nieuws Energie-app levert elektrisch rijder geld op
15-09-2016 Nieuws Geld verdienen met de elektrische auto
26-02-2018 Nieuws Amsterdamse auto’s leveren elektriciteit aan het net
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,41 seconden.