Nieuws  
 

In een onderzoek van TomTom Telematics onder senior managers bij vierhonderd Nederlandse bedrijven1 geeft meer dan de helft (56 procent) van de ondervraagden aan dat niet wordt bijgehouden hoeveel tijd hun werknemers op de weg doorbrengen. Hierdoor zouden ze bijvoorbeeld onvoldoende inzicht hebben of de werknemers te lang achter het stuur zitten zonder pauze te nemen. Dit kan vervolgens grote invloed hebben op de veiligheid en efficiëntie.

Verder geeft 37 procent van de senior managers in het onderzoek aan dat hun bedrijf geen beleid heeft omtrent verkeersveiligheid van de werknemers op de weg. Tevens blijkt dat 10 procent van de managers niet weet of er beleid voor verkeersveiligheid geformuleerd is binnen hun bedrijf. En dat terwijl 57 procent zegt dat hun collega’s tijdens een zakelijke rit weleens betrokken zijn geweest bij een verkeersongeluk.

“Autorijden is een van de meest risicovolle activiteiten die medewerkers ondernemen tijdens hun werk. Maar verkeersveiligheid wordt nog te weinig geschaard onder werkgezondheid en -veiligheid”, zegt René de Jong, Sales Director Benelux bij TomTom Telematics.

Daarnaast geeft 44 procent van de managers aan dat zij bedrijfsprocessen hebben om het risico dat elke bestuurder loopt in kaart te brengen op basis van factoren zoals rijstijl en eerdere overtredingen. Opvallend is echter dat slechts 35 procent van de bedrijven rijtrainingen aanbiedt aan zijn bestuurders. Terwijl bijna de helft van alle bedrijven (48 procent) bestuurders technologische hulpmiddelen aanreikt om hen te helpen om veiliger te rijden.

René de Jong vult aan: “Bedrijven moeten zich er altijd van bewust zijn dat een proactieve aanpak omtrent verkeersveiligheid ook kan zorgen voor additionele bedrijfsvoordelen. Door slimme technologie te implementeren die rijgedrag monitort en bestuurders realtime feedback en rijstijladvies geeft, is het namelijk ook mogelijk te besparen op brandstof- en verzekeringskosten en tegelijk de productiviteit te verhogen.”

Plaats op:
Datum: 14 juli 2017
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: TomTom Telematics
Gerelateerde artikelen  
20-09-2017 Nieuws Bedrijven zijn traag bij toepassing nieuwe technologie├źn
12-09-2013 Nieuws Bestuurder van bestelauto rijdt voorzichtiger in eigen auto
27-06-2018 Nieuws Onveilig rijgedrag neemt toe onder bestuurders bedrijfswagens
27-02-2008 Nieuws Managers telewerkt nog te weinig dus veel fileleed
20-07-2018 Nieuws Bestuurder bestelbus niet bewust bezig met CO2-uitstoot
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.