Nieuws  
 

Vleesverwerker Bolscher meer dan vlees heeft een bijzondere snellader voor elektrische voertuigen in gebruik genomen. Bolscher is zich al jaren bewust van de relatieve hoge CO2 uitstoot per kilogram vlees, en heeft daarom al veel maatregelen genomen om de uitstoot terug te dringen. Samen met consultants van Emodz BV uit Almelo is er een plan gemaakt voor duurzame mobiliteit binnen het bedrijf. De eindproducten van Bolscher worden inmiddels met elektrische bestelbussen uitgeleverd. De stroom hiervoor wordt zelf opgewekt door zonnepanelen op het dak van de fabriek. Om de bestelbussen nog efficiënter te kunnen inzetten is nu een bijzondere snellader geïnstalleerd.

De snellader is bijzonder omdat zij als de eerste snellader in Nederland ook auto’s kan laden die een elektrisch circuit hebben van 800 Volt. De huidige generatie elektrische auto’s rijden op 400 Volt gelijkstroom, maar een deel van de volgende generaties zullen op 800 Volt functioneren. Dit is nodig om sneller te kunnen laden. Bij gelijkblijvende stroomsterkte en het dubbele voltage kan tot 2 maal sneller geladen worden. Daarnaast ondersteund de lader alle gebruikelijk snellaad protocollen zodat elke elektrische auto er geladen kan worden, tot drie auto’s tegelijkertijd.

De lader is in samenwerking met de gemeente Enschede geplaatst op gemeentegrond en is daarom 24/7 toegankelijk voor elke elektrische rijder via de innovatieve roaming partner Plugsurfing. Deze unieke publiek private samenwerking heeft tot doel de investering sneller rendabel te maken. Immers iedereen kan hier nu zijn/haar auto laden hetgeen voor meer inkomsten door de verkoop van kWh zorgt en Bolscher haar investering kan terugverdienen. De gemeente Enschede heeft de grond ter beschikking gesteld en gezorgt voor een veilige verkeerssituatie.
Naast de samenwerking tussen Bolscher en de gemeente Enschede is ook de lader zelf uniek. Deze heeft nu een capaciteit van 100 kW, zodat auto’s die hiervoor geschikt zijn, met meer dan 500 km/uur kunnen laden. Dit kan bij voltages van 400 en 800 Volt en daarnaast kan de lader door bijplaatsen van power modules nog worden verzwaard naar een capaciteit van 160 kW. Op deze wijze is Bolscher al voorbereid op de toekomstige nieuwe e-mobility technologien die rond 2020 op de markt zullen komen.
De ceremoniële opening van de lader zal plaatsvinden tijdens het congres POWERING MOBILITY op 28 september in de Grolsch Veste in Enschede.

Plaats op:
Datum: 27 juli 2017
Bron: Emodz BV
Gerelateerde artikelen  
03-07-2015 Nieuws IKEA installeert laadpunten voor elektrische auto's bij alle vestigingen
11-08-2017 Nieuws Allego maakt snelladen mogelijk bij Frankfurt International Airport
11-04-2012 Nieuws Nissan plaatst 400 snelladers (EU) voor emissievrije routes
17-10-2017 Nieuws Fastned introduceert laden zonder laadpas
01-09-2015 Nieuws Samenspel van elektrische vervoersmiddelen is noodzakelijk voor steden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,42 seconden.