Nieuws  
 

Essent gaat haar medewerkers stimuleren om nog duurzamer te gaan reizen. Deze ambitie spreekt het energiebedrijf uit met de ondertekening van de Dutch Business Sustainable Mobility Pledge. Dit is een initiatief van Anders Reizen, een coalitie van 36 grote Nederlandse bedrijven om zakelijke en woon-werkkilometers te vergroenen. De deelname van Essent is zojuist aangekondigd tijdens het duurzame evenement Springtij Forum op Terschelling.

Een betere wereld begint bij jezelf
Jacqueline Touw, directeur HR bij Essent: “Essent en ons moederbedrijf innogy dragen bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot door verduurzaming van de energievoorziening. Een betere wereld begint echter bij jezelf. Daarom kijken we ook kritisch naar het energieverbruik van onze eigen organisatie. Mobiliteit en transport hebben daar een aanzienlijk aandeel in. Door deel te nemen aan de Anders Reizen coalitie committeren wij ons om samen met onze medewerkers de CO2-uitstoot van ons zakelijke verkeer verder omlaag te brengen.”

Beweging groter maken
Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen bij NS, namens de coalitie: “Ruim een kwart van de CO2-uitstoot van Nederland komt van personen- of goederenvervoer. Daarvan wordt een derde veroorzaakt door automobilisten. Meer dan helft van alle autokilometers in Nederland worden gereden voor de werkgever. We hebben als coalitie de ambitie om vanaf 2020 circa een halve megaton CO2 per jaar te besparen door actief te sturen op vermindering van de CO2-uitstoot van bedrijfs- of organisatie gerelateerde mobiliteit. We zijn erg blij dat Essent zich als werkgever heeft aangesloten om de Anders Reizen beweging groter te maken.”

Duurzame stappen
Essent heeft al diverse stappen gezet in de verduurzaming van haar mobiliteit. Zo kunnen medewerkers thuiswerken en gebruikmaken van een mobiliteitskaart voor zakelijke reizen en woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Daarnaast voerde Essent eerder deze maand een duurzame leaseregeling in, waarin medewerkers alleen kunnen kiezen voor volledig elektrische of plug-in hybride auto’s. De komende tijd gaat Essent samen met de andere deelnemers stapsgewijs aan de slag met de verdere verlaging van de CO2-uitstoot van haar mobiliteit.

Plaats op:
Datum: 22 september 2017
Categorie: Milieu
Bron: Essent
Gerelateerde artikelen  
30-08-2010 Nieuws Essent wil meer oplaadpunten
21-01-2019 Nieuws Samenwerkingsovereenkomst Essent en Hitachi Capital Mobility
30-06-2016 Nieuws Essent en Tamoil lanceren OGO CNG voor duurzaam rijden
23-11-2018 Nieuws Essent en XXImo stappen samen in duurzame mobiliteit
01-06-2018 Nieuws Essent en gemeente Groningen haken aan bij autoloze dinsdag
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.