Nieuws  
 

Ford heeft samen met Google en virtual reality-studio (VR) Happy Finish gewerkt aan de introductie van Ford Reality Check, een VR-app die de mogelijk fatale gevolgen van rijden met afleidingen simuleert.

Voor deze eerste ervaring in zijn soort, wordt gebruikgemaakt van Google Daydream VR om mensen te laten ervaren hoe het is om als afgeleide bestuurder vrienden op te halen om naar een feestje te gaan. Instant messages, telefoongesprekken en praatgrage passagiers kunnen allemaal de aandacht afleiden, waardoor er een reeks aan bijna-ongevallen kan plaatsvinden.
Uit de nieuwste gegevens van de Europese Commissie blijkt dat er jaarlijks meer dan 3.600 jonge personen overlijden bij ongevallen op openbare weg in Europa, en tweederde daarvan is bestuurder. * De makers van de Ford Reality Check-app hopen dat de leerzame app jonge mensen kan helpen bij het aanleren van veiligere rijgewoonten.

De onderbrekingen waarmee bestuurders te maken krijgen in de Ford Reality Check zijn gebaseerd op de meest voorkomende en gevaarlijkste afleidingen voor deze leeftijdsgroep, waaronder smartphones en passagiers. De app houdt bij hoelang de bestuurder zijn of haar ogen niet op de weg heeft gericht, en de totale tijd wordt aan het einde weergegeven.

In de app wordt de smartphone in de hand van de bestuurder een belangrijk interactief element. De handheld Google Daydream-controller, een uniek onderdeel van het Daydream VR-platform, spiegelt het gedrag en de interacties van de virtuele telefoon in de app, waardoor het aanwezigheidsgevoel in de virtuele wereld wordt versterkt.

Ford Reality Check is de eerste app voor het Google Daydream VR-platform die erop is gericht om jonge bestuurders voor te lichten. “De krachtige creatieve samenwerking tussen Ford, partnerbureaus en Google (Zoo) heeft geresulteerd in een zinvol educatief VR-project dat mogelijk het leven van veel jonge bestuurders kan redden”, aldus Steve Paler van Google.

Om het aantal verkeersongevallen waarbij jonge bestuurders betrokken zijn te verminderen, is Ford 12 jaar geleden in Amerika gestart met ‘Driving Skills for Life’, een gratis verhoogde rijvaardigheidstraining. Afgelopen weekend konden jonge automobilisten in Lelystad – voor de derde keer in Nederland – gratis deelnemen. De ruim 300 jonge deelnemers hebben tijdens het evenement ook kennisgemaakt met de Ford Reality Check. Daarnaast was er tijdens de training de gelegenheid om onder gecontroleerde omstandigheden een noodstop te oefenen. Ook was er aandacht voor de gevaren van drank en drugs in het verkeer.

Plaats op:
Datum: 5 oktober 2017
Categorie: Rijvaardigheid / verkeersveiligheid
Bron: Ford
Gerelateerde artikelen  
08-05-2017 Nieuws United Nations organiseert de vierde Global Road Safety Week
01-08-2016 Nieuws Afleiding en alcohol maken zomer gevaarlijkste periode voor jonge bestuurders …
25-10-2010 Nieuws Zuinig leren rijden met de Ford Econo Check
11-11-2019 Nieuws VVN en Ford laten zien wat snelheid doet
22-06-2016 Nieuws Ford experiment beloont veilige bestuurders
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.