Nieuws  

Vereniging Zakelijke Rijders heeft over het algemeen een comfortabel gevoel bij het Regeerakkoord daar waar het de positie van de zakelijke rijders in Nederland betreft. We zijn blij dat op fiscaal gebied er de komende jaren geen systeemwijzigingen worden doorgevoerd anders dan die van 1 januari 2017.

Gegeven de toenemende filedruk is VZR teleurgesteld dat het nieuwe kabinet niet een Mobiliteitsakkoord met de sector, de Mobiliteits Alliantie, heeft voorzien. VZR is van mening dat een Mobiliteitsakkoord voor de BV Nederland en haar bereikbaarheid wel noodzakelijk zou zijn: een planmatige allesomvattend akkoord van alle betrokken partijen voor de komende 4-jaar.

Specifieke punten:

  1. Het is een goed voornemen van het nieuwe kabinet om verkeersinformatie van de overheid als Open Source beschikbaar te stellen voor voertuigen/apps/reisplanners. De zakelijke rijder zal minder een zoekplaatje hebben om zijn weg te plannen.
  2. VZR kan instemmen met, en ziet de noodzaak van het voornemen om in 2030 alleen nog maar nieuwe emissieloze auto’s toe te laten. Dit geeft de zakelijke rijder de gelegenheid om de juiste en betaalbare auto’s af te wachten.
  3. In datzelfde kader juicht VZR het voornemen toe om de infrastructuur voor tank- en laadstations uit te breiden. Voldoende aanbod zal de conversie naar emissieloze auto’s stimuleren.
  4. Het is ook goed om emissieloze auto’s tegen lagere kosten te laten parkeren. Een begrijpelijke actie die zeker stimulerend zal doorwerken.
  5. Gelukkig wordt het huidige woud aan milieuzone-aanduidingen vervangen door een landelijk 1-duidig systeem.
  6. Het is een verstandige beslissing van het kabinet dat voor personenauto’s nog geen km-beprijzingssysteem wordt ingevoerd, maar dat er eerst met zogenaamde proeftuinen wordt geëxperimenteerd voordat er definitief iets op dat vlak wordt besloten.
  7. Het boetebeleid voor kleinere verkeersovertredingen is ons jarenlang een doorn in het oog, vandaar dat wij verheugd zijn dat deze boetes voor dit soort overtredingen zullen worden verlaagd.

Plaats op:
Datum: 11 oktober 2017
Bron: Vereniging Zakelijke Rijders
Gerelateerde artikelen  
16-06-2008 Nieuws Kabinet: Milieuzonering voor personenauto's liever niet
11-10-2017 Nieuws Rutte III zet in op slimme en duurzame mobiliteit
16-01-2008 Nieuws VNG over kilometerheffing
22-03-2010 Nieuws VNA over kilometerbeprijzing: niets doen is geen optie!
25-05-2018 Nieuws AutoWeek en VZR slaan handen ineen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,41 seconden.