Nieuws  

Het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur is verboden in de meeste landen. Het is bovendien een dure grap als de politie het ontdekt. In Nederland bedraagt de boete € 230,-, plus de verplichte € 9,- administratiekosten. Weggegooid geld en onnodig, vooral omdat slimme IntelliLink-infotainmentsystemen van Opel met uitgebreide smartphoneconnectiviteit diverse telefoonfuncties perfect integreren in de auto. In alle modellen van Opel is handsfree bediening van de smartphone mogelijk.Smartphones zijn, afhankelijk van het type Opel-infotainmentsysteem, met één druk op de knop te bedienen. Of via een touchscreen, remote control-toetsen op het stuurwiel of spraakbediening. R 4.0 IntelliLink, Navi 4.0 IntelliLink en de top-of-the-line Navi 900 IntelliLink infotainmentsystemen voegen hier nog extra bedieningsmogelijkheden aan toe in de vorm van spraakbesturing via Siri.

Opel maakt de wereld van smartphones toegankelijk in de KARL, ADAM, Corsa, Astra, Crossland X, Grandland X, Mokka X, Insignia en Zafira-modellen met R 4.0 IntelliLink. Het systeem ondersteunt Apple CarPlay, heeft een 7-inch touchscreen en Bluetooth-connectiviteit.

Navi 4.0 IntelliLink biedt als aanvulling op het R 4.0 IntelliLink-systeem geïntegreerde navigatie met Europese kaarten in 2D- of 3D-weergave en dynamische routebegeleiding via TMC (Traffic Message Channel). Met OnStar1 – functionerend als ‘beschermengel’ en persoonlijke assistent – kan de bestuurder zowel via de OnStar-adviseur als de MyOpel-app eenvoudig de bestemming rechtstreeks naar het navigatiesysteem sturen (Destination Download). Met overzichtelijke menustructuren en intuïtieve bediening van Navi 4.0 IntelliLink behoren de Opel KARL, ADAM, Corsa en Zafira tot de beste ‘connected’ auto’s op de markt.

In de Crossland X en Grandland X installeert Opel Navi 5.0 IntelliLink met een 8-inch kleurentouchscreen, eveneens voorzien van ondersteuning van Apple CarPlay.

De nieuwste generatie Navi 900 IntelliLink-systemen, verkrijgbaar in de Astra, Mokka X en Insignia, verzekert uitstekend en individueel entertainment. Het systeem is ook geschikt voor Apple CarPlay, waarbij de wereld van smartphones perfect en op een veilige manier integreert in deze modellen.

Om het gebruik van smartphones in combinatie met Bluetooth nog handiger te maken, biedt Opel een inductielaadsysteem waarbij geselecteerde smartphones draadloos via een elektromagnetisch veld opgeladen worden. Een kabel is niet langer nodig. Draadloos opladen is mogelijk in de Opel ADAM, Corsa, Crossland X, Grandland X en Insignia.

Uiteraard levert Opel ook klassieke handsfree-oplossingen, zoals een FlexDock-houder voor smartphones, verkrijgbaar in de ADAM en Corsa. De FlexDock-houder wordt bevestigd aan het instrumentenpaneel: de perfecte positie om een smartphone als navigatie-instrument te gebruiken. Een ander voordeel is dat de FlexDock-houder smartphones oplaadt zonder een extra kabel.

Plaats op:
Datum: 2 november 2017
Bron: Opel Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
17-01-2018 Nieuws Connected Car Awards voor Opel
03-07-2018 Nieuws Multimedia- en Multimedia Navi Pro-systemen met connected diensten
06-12-2016 Nieuws Tijdelijk scherpe private leasetarieven voor vijf Opel-modellen
01-06-2016 Nieuws Opel komt met de nieuwe Zafira
25-08-2016 Nieuws Productie nieuwe Opel Zafira van start in RÜsselsheim
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,43 seconden.