Nieuws  


Opel Crossland X scoort 5 sterren in Euro NCAP‑crashtest

Een van de belangrijkste onderscheidingen in de Duitse autoindustrie, das Goldenes Lenkrad, is gisteravond in Berlijn uitgereikt. De Opel Ampera-e ging met de trofee naar huis in het segment van de kleine en compacte auto's. De revolutionaire, volledig elektrisch aangedreven auto overtuigde met zijn kwaliteiten en liet sterke concurrenten achter zich. Daarmee zet de Ampera-e Opels lange traditie voort als winnaar van het Gouden Stuurwiel.Opels Managing Director Engineering, Christian Müller, woonde de uitreiking van de onderscheiding bij en nam de trofee in ontvangst. De ceremonie was georganiseerd door de Duitse bladen Bild am Sonntag en Auto Bild. De jury bestond uit lezers van deze bladen, vakmensen en bekende personen.

"Met zijn ongeëvenaarde, volledig elektrische bereik laat de Opel Ampera-e zien dat deze elektrisch aangedreven auto prima geschikt is voor dagelijks gebruik. De internationaal erkende onderscheiding bewijst dat het concept van de Ampera-e door zowel experts als consumenten op waarde wordt geschat", aldus Christian Müller.

De Opel Ampera-e wordt aangedreven door een elektromotor met 150 kW (204 pk) vermogen. De auto troeft de concurrentie af met zijn sportieve acceleratie en veruit de langste actieradius in zijn segment. Hij sprint vanuit stilstand in slechts 3,2 seconden naar 50 km/u en met een volledig opgeladen 60 kWh lithium-ion-batterij heeft de Opel een bereik van 520 kilometer volgens de NEDC-cyclus (New European Driving Cycle). De Ampera-e maakt ook indruk in de test volgens de WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure). Op basis van deze test tijdens de ontwikkeling van de Ampera-e schatten de ingenieurs een gecombineerde actieradius volgens de WLTP op 380 kilometer. De 4,16 meter lange Ampera-e biedt ruimte voor vijf personen en een bagageruimte van 381 liter. Dat is maar liefst 1.274 liter met de achterbank neergeklapt. OnStar en het IntelliLink-infotainmentsysteem zorgen voor uitstekende connectiviteit en integratie van de smartphone.

Opel Crossland X scoort 5 sterren in Euro NCAP‑crashtest

Uit de nieuwste testresultaten die Euro NCAP vandaag bekendmaakte, blijkt dat de Crossland X, Opels crossover in het B-segment, de maximale score van vijf sterren heeft behaald. Dit heeft het model te danken aan topprestaties in de categorieën bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto, veiligheid van voetgangers en de werking van de veiligheidssystemen in de auto. De Opel Crossland X scoorde vooral heel goed in de zijdelingse aanrijding. Daar kreeg de crossover het maximumaantal punten voor de bescherming van zowel volwassenen als kinderen in de auto.Aanvullend op de standaard veiligheidsuitrusting – zoals Verkeersbordherkenning en Lane departure warning – is de Opel Crossland X optioneel ook leverbaar met innovaties die de veiligheid nog verder vergroten, zoals Forward collision alert en City emergency braking met voetgangersdetectie, Vermoeidheidsherkenning systeem, hightech LED-verlichting, 180° Panoramische achteruitrijcamera en Dodehoek waarschuwing.

De Opel Crossland X is compact en scherp gelijnd, met een bijzonder ruim en veelzijdig interieur. Met zijn trendy tweekleurige carrosserie en stoere crossover-uitstraling heeft de Opel Crossland X – sinds hij in maart van dit jaar op de markt verscheen – al meer dan 70.000 klanten in Europa overtuigd van zijn kwaliteiten.

     Plaats op:
Datum: 8 november 2017
Bron: Opel Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
12-01-2018 Nieuws Opel Crossland X veiligste auto in zijn segment
09-11-2018 Nieuws Meer Opels Ampera-e beschikbaar voor Nederlandse markt
31-08-2016 Nieuws Nieuwe Opel Ampera-e maakt werelddebuut in Parijs
12-09-2017 Nieuws Opel Ampera-e rijdt ruim 750 kilometer op een batterijlading
11-02-2016 Opel kondigt volledig elektrische Ampera-e aan
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,44 seconden.