Nieuws  
 

Volgens het  gepresenteerde SparkCity model heeft Nederland in 2030 bijna 3 miljoen elektrische auto’s. In dat jaar zijn 88 procent van de nieuw verkochte auto’s elektrisch. Het regeringsbeleid is er op gericht om in 2030 alleen nog maar emissieloze auto's te verkopen.

Met het nieuwe model van de TU Eindhoven kunnen, rekening houdend met een veelheid aan factoren, scenario’s worden doorgerekend over de groei van elektrisch rijden. Daarbij kan worden ingezoomd op wijken en straten. Ook de effecten van beleid zoals het stimuleren van Smart Charging*, kunnen gemakkelijk worden meegenomen. Het model geeft overheden, netbeheerders en bedrijven de mogelijkheid om samen scenario’s op te stellen en door te rekenen.

De presentatie van het SparkCity model vond plaats tijdens een symposium op maandag 13 november in het gebouw van ElaadNL te Arnhem. Auke Hoekstra (senior advisor electric mobility TU/e) en zijn team lichtten de werking van het model toe. Daarbij maakten zij nieuwe voorspellingen voor de groei van elektrisch vervoer in Nederland bekend. Zie de grafiek hieronder.
 


Het SparkCity model is mogelijk gemaakt door TU/e, ElaadNL (kennis- en innovatiecentrum voor Smart Charging) en NKL (Nationaal Kennisplatform laadinfrastructuur).

Plaats op:
Datum: 14 november 2017
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: ElaadNL
Gerelateerde artikelen  
10-11-2017 Nieuws Betere voorspellingen groei elektrisch vervoer door nieuw model
12-07-2018 Nieuws Maak slim laden elektrische auto’s de norm
13-12-2018 Nieuws Slim laden elektrische auto’s kan overbelasting stroomnet voorkomen
22-11-2018 Nieuws Laat elektrische auto’s met laadpalen communiceren in open universele taal …
27-10-2016 Nieuws GreenFlux wint internationale award voor Smart Charging
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,41 seconden.