Nieuws  
 

Directeur Politiedienstencentrum Gerrit den Uyl tekende op donderdag 30 november op de NIDV-beurs in Ahoy Rotterdam de overeenkomsten met Mercedes-Benz voor de levering van de nieuwe basis-politievoertuigen en surveillancehondenvoertuigen. Met de levering van 1.250 B-Klasses en 475 Vito’s aan de politie in de komende vier jaar is er sprake van een absolute doorbraak van Mercedes-Benz bij de Nederlandse hulpdienstensector: politie, brandweer en ambulance.

Na een lang en zorgvuldig aanbestedingstraject zijn in de laatste fase de prototypes van de politievoertuigen – ook wel ‘proof of concept’ genoemd – getest en goedgekeurd.

Na de transparante aanbestedingsprocedure en de uitvoerige testfase is de keuze gevallen op de inzet van de B 220 d (1.250 stuks) en de Vito 116 CDI Tourer (400 stuks) voor surveillancediensten en de Vito 116 CDI Gesloten bestelwagen (75 stuks) voor de surveillancehondenvoertuigen.
De voertuigen worden in een periode van vier jaar geleverd en aansluitend kan er sprake zijn van verlengingsopties naar zeven jaar met de aanschaf van additioneel 1.050 B-Klasses en 330 Vito’s.

Testfase
Tijdens het aanbestedingsproces met gebruikersgroepen en professionals zijn er belangrijke criteria zoals kwaliteit, aanschafprijs, servicenetwerk en met name rijeigenschappen getoetst. Thema’s zoals de servicebereidheid en de professionaliteit van de Mercedes-Benz dealers, die in nauwe samenwerking met verschillende werkplaatsen van de politie voor het onderhoud en de reparatie van de voertuigen verantwoordelijk worden, zijn uitvoerig onderzocht.
Met name in de laatste fase werden de ergonomische aspecten en de rij-eigenschappen van de in te zetten auto’s door politiefunctionarissen en professionals uit heel Nederland getest. De zeer positieve utikomst van de testen heeft de keuze voor de B-Klasse en de Vito bevestigd.

Plaats op:
Datum: 1 december 2017
Bron: Mercedes-Benz
Gerelateerde artikelen  
01-03-2013 Nieuws 50 elektrische Mercedes Vito’s voor Deense Post
03-04-2013 Nieuws 24 Mercedes A-Klasses voor fashionbedrijf Just Brands
19-07-2011 Nieuws Eerste elektrisch Vito’s naar VolkerWessels
20-10-2010 Nieuws Twee milieuprijzen voor Mercedes-Benz Bedrijfswagens
15-11-2011 Nieuws Stern Auto opent eerste E-mobilitycenter
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,38 seconden.