Nieuws  
 

BOVAG heeft zich aangesloten bij Franchisenemers Netwerk Nederland, de organisatie waarin brancheorganisaties voor franchisenemers de handen ineenslaan voor wettelijke verankering van de Nederlandse Franchise Code (NFC).

De NFC zorgt voor een evenwichtigere verhouding tussen franchisegever en franchisenemer, waardoor franchisenemers beter beschermd kunnen worden in hun ondernemersrisico als gevolg van de franchiserelatie.

Bij BOVAG zijn volop autobedrijven, verhuurbedrijven, fietsenwinkels, tankstationhouders en andere retailers aangesloten die werken onder een franchiseconstructie of een vergelijkbare distributieovereenkomst. BOVAG behartigt voor hen de belangen en ondersteunt deze leden bij contractonderhandelingen over franchiseovereenkomsten. Wettelijke verankering van de NFC draagt bij aan een betere onderhandelingspositie van de franchisenemers. En die is ook nodig.

Bij Franchisenemers Netwerk Nederland zijn organisaties aangesloten als Het Vakcentrum (brancheorganisatie voor foodretail), Faned (een alliantie van franchisenemersverenigingen), Franchisewijzer en Fraudehelpdesk. Deze partijen laten zich vertegenwoordigen door Brigitte van der Burg.
 
Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG: “Met deze samenwerking willen organisaties voor franchisenemers uit de food, non-food en mobiliteitssector komen tot wettelijke verankering van de franchisecode in Nederland. Vandaag zitten we samen met Franchisenemers Netwerk Nederland aan tafel bij staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken om over spoedige wettelijke verankering van de code te spreken.”
 

Plaats op:
Datum: 10 januari 2018
Bron: BOVAG
Gerelateerde artikelen  
21-03-2017 Nieuws Marktplaats en Vakgarage breiden samenwerking uit
14-03-2012 Nieuws FleetSelect wordt preferred supplier van AutoRent
21-06-2016 Nieuws Autotaalglas zoekt nieuwe franchisenemer in Alkmaar
06-01-2011 Nieuws AD Grossiers nieuwe preferred supplier Speedy
10-12-2012 Nieuws ASN Groep kiest opnieuw voor lakproducent PPG Industries
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,94 seconden.