Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

De stichting lanceert het certificaat Duurzaam Repareren 100% duurzaam incl. maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Hiermee wil men bedrijven die verdergaande stappen op de MVO-ladder willen zetten de kans bieden.

Duurzaam Repareren heeft de afgelopen vijf jaar de basis gelegd voor een netwerk van automotive bedrijven, met een gecontroleerde duurzame bedrijfsvoering die naadloos aansluit bij de afspraken en wensen van de opdrachtgevers. We kunnen vaststellen dat inmiddels vrijwel alle professionele bedrijven bij het initiatief zijn aangesloten. Het goede nieuws is dat opdrachtgevers en consumenten hiermee een ruime keuze hebben uit de duurzaam gecertificeerde bedrijven.
Er zijn echter bedrijven die verdergaande stappen willen zetten, uit intrinsieke motivatie en/ of vanwege een onderscheidend vermogen. Duurzaam Repareren wil deze ontwikkeling graag ondersteunen en een kader geven.
Daarom komt het College van Deskundigen van Duurzaam Repareren met een nieuwe opzet van de certificering, bestaande uit een extra MVO module bovenop de bestaande duurzaamheidscertificering.
Naast de eisen uit het basis(duurzaamheids)certificaat worden de bedrijven, wanneer zij de module hebben aangevraagd, getoetst op maatschappelijk relevante onderwerpen. Zoals sociale aspecten, discriminatie, klachtenregeling, eerlijk zakendoen, eerlijke marketing en medewerkersbeleid.
Het (nieuwe) certificaat 100% duurzaam incl. MVO, sluit naadloos aan op de Principals for Sustainable Insurance en de Principles for Global Impact. Dit zijn VN-resoluties die door vrijwel alle verzekeraars en leasemaatschappijen zijn ondertekend.

Plaats op:
Datum: 11 januari 2018
Categorie: Onderhoud & ROB
Bron: Stichting Duurzaam Repareren
Gerelateerde artikelen  
01-03-2018 Nieuws ASN Groep werkt volledig maatschappelijk verantwoord
25-04-2013 Nieuws Alphabet sluit zich aan bij Duurzaam Repareren
28-06-2013 Nieuws Leveranciers Arval moeten duurzaam gaan
21-12-2012 Nieuws AEGON gaat certificaat Duurzaam Repareren hanteren
05-10-2012 Nieuws ASN Groep kiest Duurzaam Repareren
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.